"És inadmissible": denuncien mancances en una residència de Santa Coloma de Gramenet

La Generalitat ha anunciat un pla de xoc per millorar l'equipament i l'arribada de més personal

Actualitzat

Dèficit de personal, errors en la medicació i l'aire condicionat espatllat. Fa setmanes que els familiars d'usuaris de la residència pública de Santa Coloma de Gramenet denuncien mancances greus a la instal·lació. Aquest dilluns s'hi han sumat els treballadors del centre, que reclamen que se solucionin els problemes per poder donar una atenció de qualitat.

Des de fa mesos, les instal·lacions estan plenes de ventiladors perquè l'aire condicionat s'espatlla contínuament. A l'estiu, la temperatura a algunes habitacions va arribar als 33 °C.

Però, a hores d'ara, les avaries de l'aire condicionat no són el problema més urgent. No hi ha prou personal sanitari per atendre les gairebé 160 persones que hi viuen. "És inadmissible, no podem consentir que hi hagi només un infermer per tres plantes", es queixa Rosa Fernández, que té la mare ingressada a la residència pública Ramon Berenguer.

Això sovint s'acaba traduint en errors, com ara donar medicació d'un malalt a un altre que no li correspon, com denuncia Jordi Solanes, que hi té la dona ingressada:

"Que una persona que hagi acabat a l'hospital amb sobredosi de medicació i que hagin dictaminat que tenia un coma medicamentós, és greu. Això no pot passar."

La consellera de Drets Socials, Mònica Martínez Bravo, i l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Mireia González
La consellera de Drets Socials, Mònica Martínez Bravo, i l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Mireia González (ACN)

La Generalitat promet un pla de xoc per millorar l'equipament

Davant les queixes, la Generalitat ha promès fa uns dies que tindran més personal. El secretari de Drets Socials, Raúl Moreno, creu que en les properes setmanes podran cobrir les places de tres infermers i un responsable higienicosanitari.

Pel que fa a l'aire condicionat, el Departament de Drets Socials invertirà 1,5 milions per renovar la climatització, segons va anunciar la consellera, Mònica Martínez Bravo, després de reunir-se amb l'alcaldessa de la localitat, Mireia González. La nova climatització, però, no serà imminent i no arribarà abans d'un any.

La inversió, segons ha explicat Martínez Bravo, forma part d'un pla de xoc que ha de servir per millorar l'equipament, així com "el benestar i la qualitat de vida" de les persones que hi viuen.

 

ARXIVAT A:
Residències gent gran
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut