Les PAU 2025 es faran els dies 11, 12 i 13 de juny a Catalunya (ACN)

Selectivitat 2025: publicat el primer nou model d'examen, de llengua i cultura llatines

El Departament de Recerca i Universitats preveu anar publicant models d'exemple per a cadascuna de les 35 matèries de les PAU fins a finals d'octubre
Redacció Actualitzat
TEMA:
Selectivitat

El Departament de Recerca i Universitats ha publicat el primer model d'examen de les Proves d'Accés a la Universitat (PAU) del 2025, el de Llengua i Cultura Llatines.

El primer examen que es fa públic de la selectivitat consta de quatre exercicis: un de traducció, un de morfosintaxi i etimologia, un de cultura llatina i el seu llegat, i un d'exposició d'un tema d'aquesta matèria.

La prova ja aplica el model únic d'examen, amb la qual cosa cal respondre als quatre exercicis plantejats. Amb tot, dins el tercer exercici, l'alumne sí que pot triar entre dues opcions.

Sobre la correcció, es deixa clar que es penalitzarà la falta de correcció gramatical i ortogràfica, i que es valorarà la coherència, la cohesió i l'adequació del text.

Exemple d'examen de Llengua i Cultura Llatines by Moderador Noticies Web on Scribd

 

Angoixa d'alumnes i professors

La setmana passada el departament va explicar que els models d'examen s'anirien publicant progressivament al Canal Universitats i que, a finals d'octubre, hi hauria un model disponible per a cadascuna de les 35 matèries de les PAU.

Ho va fer coincidint amb la jornada de vaga convocada pel Sindicat d'Estudiants, en què centenars d'alumnes van sortir al carrer per reclamar els nous models d'examen.

Els canvis en les proves d'accés a la universitat (PAU) aprovats pel Consell de Ministres al juny han generat angoixa entre els alumnes i el professorat, que es queixen que no hi han tingut accés a principi de curs per poder-los preparar amb temps.

Les PAU 2025 es faran els dies 11, 12 i 13 de juny a Catalunya, una setmana més tard que a la resta d'autonomies. Aquestes proves atorguen als alumnes el 40% de la nota d'accés a la Universitat.

 

ARXIVAT A:
Educació Universitat Selectivitat
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut