Els ibis criats en captiviat segueixen les biòlogues que els han fet de mares
Els ibis criats en captiviat segueixen les biòlogues que els han fet de mares (3CatEls ibis criats en captiviat segueixen les biò)

Escola de vol per a ocells migradors: així aprenen ibis criats en captivitat el viatge d'anada

Els ocells, que han fet parada a l'Empordà, aprenen a recórrer els 2.800 quilòmetres que hi ha des de la zona de cria fins a les terres on passen l'hivern

Aquests dies travessa Catalunya una expedició peculiar d'ibis ermitans, un ocell en perill d'extinció. En el seu trajecte cap al sud per establir-se a zones càlides per passar l'hivern, han fet parada a Ordis, a l'Alt Empordà.

El que diferencia el viatge d'aquests exemplars de la resta d'ocells migradors és que volen seguint el trajecte que els marquen els ultralleugers on hi ha les biòlogues que els han criat en captivitat. És a dir, segueixen les persones que els han fet de mares, i que ara els estan ensenyant el trajecte fins a Cadis, on l'espècie ja ha establert poblacions sedentàries en estat salvatge.

Programes com el de l'equip de recerca austroalemany Waldrappteam estan començant a recuperar l'espècie. L'expedició completarà, en total, 2.800 quilòmetres de viatge. I l'any que ve, quan als ibis els toqui fer el viatge de tornada a la seva zona de cria, ja ho faran de forma natural.

ARXIVAT A:
Medi ambient
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut