La protesta contra Cambray s'ha fet notar al paranimf de la UB (CCMA)
Cambray, durant la protesta al paranimf de la UB (CCMA)

Escridassada a Cambray a la UB, on s'ha suspès un acte sobre el disseny de les escoles

El conseller Gonzàlez-Cambray havia de presentar una guia de criteris per construir o ampliar els centres, però la protesta dels mestres ha obligat a cancel·lar-ho

RedaccióActualitzat

Els crits de "Cambray dimissió" han ressonat al paranimf de la Universitat de Barcelona, on la protesta de mestres i professors ha portat a la suspensió d'un acte que havia d'encapçalar el conseller d'Educació.

Passades les 6 de la tarda, una estona abans de l'hora prevista d'inici de la presentació de la guia "Nous aprenentatges, nous espais", desenes de persones s'han concentrat a la universitat com a mostra de rebuig a les polítiques de Josep Gonzàlez-Cambray.

Els manifestants han entrat a la sala amb pancartes, xiulets i cassoles demanant la dimissió del conseller.

 

Els docents han fet una sonora protesta contra Cambray a la UB (ACN/Eli Don)
Els docents han fet una sonora protesta contra Cambray a la UB (ACN/Eli Don)
 

A la porta s'han viscut moments de tensió entre els coordinadors de la xerrada i les persones que hi volien entrar. Els responsables de l'acte han intentat donar pas a les intervencions, però l'escridassada i la xiulada continuaven i, finalment, s'ha decidit suspendre la convocatòria.

Els manifestants, membres del Sindicat de Professors de Secundària, han boicotejat l'acte i han cridat consignes com "A l'escola pública, els diners públics".


Cambray: "No representen el sector"

El conseller ha respost als concentrats que qualsevol manifestació s'ha de fer "des del respecte" i sense "sabotatges". I ha afegit que situacions com la que s'han viscut "no representen el sector".

"Demano disculpes a la gent que ha vingut de lluny, que ha estat treballant durant molt de temps per fer aquesta feina i per portar a terme aquest document per transformar el sistema educatiu (...) Qualsevol manifestació s'ha de fer des del respecte, sense sabotatges, sense intimidacions, que estem convençuts que no representen en absolut els nostres mestres." 

També ha lamentat que els representants dels treballadors dels sindicats no s'hagin presentat aquest dilluns per setena vegada a la taula sindical, "el lloc on s'han de parlar les coses". 


Sense acord després de les vagues

Durant el mes de març, els sindicats educatius van convocar cinc dies de vaga en protesta per la gestió de Cambray, que, entre altres coses, va decidir unilateralment un avançament del calendari escolar per al curs que ve. Els docents reclamen consens i també revertir les retallades dels últims anys o destinar el 6% del PIB a l'educació. 

Per ara no hi ha hagut cap acord entre les dues parts, i les posicions semblen igual d'allunyades que abans de les aturades.

Un dels concentrats a la UB, amb una pancarta contra el conseller
Mestres i professors van fer diverses jornades de vaga contra la gestió de Cambray (ACN/Eli Don)
Algunes concentrades han desplegat una pancarta al paranimf amb les reivindicacions (ACN/Eli Don)

El document que s'havia de presentar a la UB és una guia que estableix les bases dels nous criteris constructius i de transformació dels centres educatius. S'ha elaborat amb les aportacions de professionals de diferents àmbits i disciplines, entre els quals hi ha més de 80 arquitectes.

A l'acte hi havia, a més del conseller, representants de la Universitat de Barcelona, del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya i de la Fundació Jaume Bofill.

 

ARXIVAT A:
Educació
Anar al contingut