Fragment d'un dels vídeos que Espanya Global presentarà a 215 representacions diplomàtiques espanyoles
Fragment d'un dels vídeos que Espanya Global presentarà a 215 representacions diplomàtiques espanyoles
Madrid

Espanya Global impulsa una nova campanya exterior abans de la sentència del procés

"Espanya s'explica a si mateixa. La democràcia es toca", lema d'una campanya que vol promocionar la imatge democràtica d'Espanya

RedaccióActualitzat

El govern espanyol llança una campanya a l'estranger en defensa de la democràcia espanyola. Una campanya d'imatge que arriba en vigílies de la sentència del procés. Espanya Global, organisme que depèn del Ministeri d'Afers Exteriors, ha preparat una sèrie de vídeos i actes en més de 200 ambaixades i a seus de l'Institut Cervantes arreu del món per difondre la imatge democràtica d'Espanya.

La campanya publicitària per millorar la imatge d'Espanya a l'estranger porta el nom d' "Espanya s'explica a si mateixa. La democràcia es toca" i inclou una sèrie de videoconverses entre personatges coneguts que diserten sobre la democràcia espanyola i altres temes d'actualitat, sense fer menció directa a la situació a Catalunya.

La intenció és enaltir valors com la llibertat d'expresió, el feminisme i la diversitat. Segons la responsable d'Espanya Global, Irene Lozano, volen fer palès que Espanya és un país modern, plural i democràtic.

Als vídeos apareixen cares conegudes com l'exalcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, el director de cinema Juan Antonio Bayona o l'escriptora basca Gabriela Ybarra, autora del llibre "El comensal" que relata l'assassinat del seu avi a mans d'ETA.

 

Ja s'ha fet la presentació de la campanya a les ambaixades espanyoles de Tallinn, la capital d'Estònia, i a l'ambaixada d'Estocolm. A Twitter, els responsables d'Exteriors emmarquen els vídeos i les conferències dins d'una estratègia per "fer front a les 'fake news' i altres amenaces":

 


També es faran col·loquis a les representacions diplomàtiques espanyoles de països sud-americans:

 



 

 

Anar al contingut