Barcelona

Espanya Global nega haver vulnerat la presumpció d'innocència dels independentistes presos

Irene Lozano diu que l'informe "La realitat sobre el procés independentista" està basat en els fets i les dades, i que només pretén combatre la desinformació

RedaccióActualitzat

La secretària d'Estat de l'Espanya Global, Irene Lozano, nega que l'informe "La realitat sobre el procés independentista", elaborat per aquest organisme dependent del Ministeri d'Exteriors, vulneri el dret a la presumpció d'innocència de Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull.

Aquesta setmana, la defensa dels tres diputats de JxCat i també el govern de la Generalitat han denunciat una presumpta vulneració del seu dret a la presumpció d'innocència. Segon l'advocat Jordi Pina, a l'informe d'Espanya Global es dona per fet que Sànchez, Turull i Rull van desobeir el Tribunal Constitucional. La defensa dels tres polítics demana la retirada de l'informe de la pàgina web del Ministeri d'Exteriors i d'altres mitjans de difusió.

Aquest dissabte, Irene Lozano ha dit que la denúncia "no té cap fonament" i que "en cap cas" Espanya Global ha vulnerat els drets dels polítics catalans ni persegueix "una criminalització del sobiranisme". Segons la secretària d'Estat, es tracta d'un informe "basat en els fets i amb dades", i que només pretén combatre la desinformació.

Lozano, que ha participat aquest matí en un acte de Societat Civil Catalana sobre la convivència lingüística a Catalunya, no té intenció de retirar l'informe i recomana a tothom que llegeixi l'estudi publicat a la pàgina del ministeri.

No és la primera polèmica que protagonitza Irene Lozano en relació amb el judici del procés. Les defenses van demanar al president del tribunal, Manuel Marchena, que s'admetés com a prova una entrevista de la secretària d'Estat a la BBC en què hauria obviat la presumpció d'innocència dels acusats i donava per fet que havien comès delictes penals.

En una altra entrevista a la cadena britànica Sky News, Lozano va fer una comparació controvertida quan va dir que l'1 d'Octubre era "com una violació":

 

ARXIVAT A:
Judici procésPSOE
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut