Espanya serà l'economia avançada que més creixerà aquest any, segons l'FMI

El Fons Monetari Internacional atribueix les bones perspectives econòmiques espanyoles a la fortalesa de les exportacions, el turisme i el consum
Redacció/Agències Actualitzat
TEMA:
Fons Monetari Internacional

Espanya serà l'economia avançada que més creixerà aquest any, segons les previsions del Fons Monetari Internacional. Concretament, l'FMI situa el creixement espanyol en un 2,9%, superant clarament la mitjana de l'eurozona i, també, les perspectives econòmiques per als Estats Units, que creixeran una dècima menys que Espanya.

Aquestes xifres suposen una revisió d'un punt a l'alça respecte a les previsions de l'abril passat i de mig punt en comparació amb les del juliol. L'organisme atribueix les bones perspectives de l'economia espanyola a la fortalesa de les exportacions, el turisme i el consum.

"En la primera meitat de l'any, el que hem vist és que les exportacions han estat molt fortes, i part d'això es deu al turisme, però també a la fortalesa del consum privat i la inversió pública", ha dit la directora adjunta del Departament d'Investigació de l'FMI, Petya Koeva Brooks.

En canvi, l'FMI pronostica un escenari de frenada per als països desenvolupats, amb Alemanya a la cua, amb un creixement nul --del 0%-- per a aquest any. Per a França, Itàlia i el Regne Unit, la institució preveu creixements moderats.

La seu del Fons Monetari Internacional a Washington (Reuters/Yuri Gripas)

L'economia espanyola mantindrà el dinamisme el 2025

De cara a l'any vinent, l'FMI vaticina que l'economia espanyola mantindrà aquest dinamisme. Espanya tindrà un creixement estimat del 2,1% l'any 2025, liderant també les economies europees.

El creixement espanyol continuarà sensiblement per sobre dels països desenvolupats del seu entorn, però se situarà per darrere del dels Estats Units i el Canadà.

L'organisme calcula que l'economia global creixerà un 3,2% l'any que ve, una dècima menys que les últimes previsions.

 

 

ARXIVAT A:
Fons Monetari Internacional
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut