Espanya tanca la pitjor setmana en nombre de contagis des de fa 4 mesos

Madrid és qui aporta més nous contagis, amb gairebé 3.000 positius, el 30% del total

RedaccióActualitzat

Espanya tanca la pitjor setmana en nombre de contagis des que es va iniciar la desescalada, fa quatre mesos. Tenint en compte que el cap de setmana no es faciliten dades noves, a Espanya s'han detectat 8.148 nous positius.

Des del mes de març s'han diagnosticat amb proves PCR més de 386.000 casos. I des del començament de la pandèmia, ja han mort per coronavirus 28.838 persones.

 

Madrid torna a ser la comunitat autònoma amb més contagis

Madrid és qui aporta més nous contagis, amb gairebé 3.000 positius, el 30% del total. Encapçala el rànquing de les comunitats autònomes.

En només una setmana, han triplicat el nombre d'ingressos hospitalaris. De fet, al 12 de Octubre, al Gregorio Marañón i a l'Hospital de Móstoles, ja s'han suspès cirurgies no urgents.

L'Ajuntament de Madrid no ha decretat cap confinament selectiu, però sí que recomana quedar-se a casa als districtes amb més incidència, situats al sud, com Carabanchel, Usera o Villaverde, on s'estan fent proves PCR de cribratge.

 

Cua per fer-se una prova PCR a les urgències del Centre d'Especialitats Perifèric Coronel de Palma, a Móstoles (EFE / Zipi)

 

El govern de la comunitat estudia més restriccions, però es volen assegurar de tenir suport legal, després que un jutge tombés la seva decisió de prohibir fumar al carrer i el tancament dels locals d'oci nocturn, com ja s'està fent a Catalunya o en altres comunitats.

I a la preocupant evolució de la pandèmia a tot l'Estat, se suma ara l'escassedat del remdesivir, l'únic antiviral autoritzat contra la Covid. L'Agència Espanyola del Medicament ha anunciat que l'estoc s'acabarà en una setmana.
 

Ja ha anunciat que la setmana vinent se'n rebrà un nou enviament, però alhora ha sol·licitat a tots els hospitals que han fet assajos clínics amb aquest medicament que facilitin tot el material sobrant per atendre pacients.

 

 
ARXIVAT A:
Coronavirus Comunitat de Madrid
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut