Esquerra i Junts obren negociacions per aprofitar una "victòria històrica" al 14F

ERC i Junts s'han reunit per primer cop des de les eleccions, el mateix dia que Comuns i el PSC han fer una trobada per explorar un pacte d'esquerres
Redacció Actualitzat
TEMA:
Eleccions Parlament Catalunya 2021

Divendres de negociacions per formar govern. ERC i Junts s'han trobat per primer cop des de les eleccions de 14F i s'han emplaçat a a aprofitar la "victòria històrica" de l'independentisme per encetar "una nova etapa". Qui també s'ha trobat són els equips d'En Comú Podem i el PSC, que defensen un pacte d'esquerres.

Després de la primera conversa d'Esquerra Republicana de Catalunya i Junts per Catalunya, les dues formacions han explicat en els seus comunicats que veuen els resultats com una "gran oportunitat" per iniciar "una nova etapa".

Els dos partits mantenen, però, les seves apostes de pacte: "via àmplia" per part d'ERC i govern independentista per part de Junts. Els republicans subratllen que "caldrà estendre la mà a més forces". I JxCat s'ha mostrat convençut que l'oportunitat que brinden els resultats de les eleccions servirà per "arribar a acords" en tots els espais institucionals on l'independentisme té representació per "avançar cap a la independència".

Segons ERC, els dos partits han destacat "com un gran èxit del moviment independentista l'avenç sostingut en cada nova elecció", que s'hagi pogut passar de 70 a 74 diputats i que "per primera vegada s'hagi superat la barrera del 50% de suport als partits independentistes".

Els republicans asseguren que la trobada ha estat "molt positiva", mentre que JxCat l'ha qualificat de "positiva". Els dos partits s'han emplaçat a continuar treballant conjuntament i aprofundint en aquests objectius en noves trobades que tindran lloc els pròxims dies.

La trobada dels dos grans partits de l'independentisme arriba després que les dues formacions s'hagin reunit aquesta setmana amb la CUP.


Trobada de comuns i PSC

El PSC i els comuns s'han reunit aquest matí per primer cop després de les eleccions. I tots dos han dit que hi ha hagut un bon clima i que tenen voluntat de pactar per formar govern. Això sí, el PSC insisteix que ha de ser presidit per Salvador Illa. També han parlat de la necessitat d'una estratègia conjunta davant la irrupció de l'extrema dreta al Parlament. Els socialistes i els comuns es tornaran a reunir la setmana que ve.

 

 

ARXIVAT A:
Eleccions Parlament Catalunya 2021 ERC JxCat
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut