L'estafa del fals mecànic és un frau comú en què un estafador enganya conductors perquè paguin per serveis innecessaris i costosos (iStock/mixetto)

Estafa del fals mecànic: així actuaven dos homes detinguts a Santa Coloma de Gramenet

Els dos homes havien intentat estafar 800 euros a un conductor per un suposat problema mecànic al seu cotxe i ara s'investiga si estarien al darrere d'altres fraus similars, segons la policia local
Redacció Actualitzat
TEMA:
Policial

La policia local de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès) ha detingut dos homes acusats de l'estafa del fals mecànic, que consisteix a enganyar conductors fent-los creure que tenen una avaria mecànica i a oferir-se a arreglar-la a canvi d'una important quantitat de diners.

Dissabte, el cos policial de la ciutat va rebre una trucada que alertava de la presència d'unes persones al voltant del carrer d'en Gaspar que estarien intentant aquest tipus d'estafa. 

Una patrulla que es va desplaçar fins al lloc va observar un individu vestit amb una armilla reflectant que coincidia amb la descripció facilitada pel testimoni. En parlar amb els agents, l'home va mostrar una actitud nerviosa, segons la policia local. 

Mentrestant, la patrulla va observar que a pocs metres hi havia un vehicle mal estacionat damunt la vorera i diverses eines a terra sota la part del davant del cotxe. En apropar-se, un altre individu va intentar fugir, però va ser interceptat pels agents.
 

Frustren una estafa de 800 euros

La policia local va poder verificar amb el propietari del vehicle que els presumptes estafadors l'havien alertat d'un problema mecànic en la direcció del cotxe mentre circulava per l'avinguda Pallaresa.

Segons la seva versió, els dos individus es van oferir a reparar l'avaria en un lloc apartat i, després d'estacionar el cotxe, un d'ells es va posar sota el cotxe i va extreure una peça metàl·lica, assegurant-li que pertanyia a la direcció i que calia canviar-la. 

La policia explica que els estafadors van fer creure a la víctima que un amic d'ells podia proporcionar-li la peça, però que la reparació costaria 800 euros. L'arribada de la policia local, però, va impedir que s'efectués cap pagament i els dos homes van ser detinguts per estafa. 

Actualment, la investigació policial continua oberta per aclarir la possible implicació dels detinguts en altres fets similars ocorreguts a la ciutat els darrers mesos.

 

ARXIVAT A:
Policial
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut