Les imatges que veiem a xarxes socials poden provocar més pressió entre els adolescents (Pexels)
Les imatges que veiem a xarxes socials poden provocar més pressió entre els adolescents (Pexels/energepic.com)

Estafa una dona fent-se passar per un astronauta enamorat que vol tornar a la Terra

Un home estafa 30.000 euros a una japonesa de 65 anys, a qui havia conegut per Instagram, demanant-li diners per pagar les tarifes d'aterratge del coet que l'havia de tornar a casa

RedaccióActualitzat

Les xarxes socials són un terreny propici per als enganys, fins i tot darrere els missatges més encantadors. Al Japó hi ha hagut un altre cas d'un enamorament que ha resultat ser una estafa.

Una japonesa de 65 anys de la ciutat d'Higashi-Omi ha denunciat un home per haver-li estafat més de 30.000 euros fent-se passar per un astronauta rus que volia tornar a la Terra.

Segons ha avançat el diari japonès Yomiuri Shimbun, la parella es va conèixer el 28 de juny a través d'Instagram. L'home va dir-li que era un astronauta que treballava a l'Estació Espacial Internacional.

Més tard va escriure-li a través l'aplicació de missatgeria LINE. Li va demanar diners per a conceptes com les tarifes d'aterratge del coet que l'havia de tornar a la Terra. Segons el testimoni de la dona, l'home li deia frases com:

"Vull començar la meva vida al Japó."

"Encara que ho digui mil vegades no n'hi ha prou, ho continuaré dient: t'estimo."

Segons fonts policials citades pel diari japonès, la dona va explicar que se'l va creure en veure noms d'institucions reals com NASA o JAXA, l'agència espacial japonesa.

Després d'haver-li donat els diners, les peticions van continuar. Aleshores, la dona va sospitar i va denunciar-ho a la comissaria de policia de la seva ciutat, Higashi-Omi, a la prefectura de Shiga.

En total, la dona assegura que va estafar-li 4,4 milions de iens, equivalents a més de 30.000 euros.


Advertència sobre les "estafes romàntiques"

Quan hi va haver el cas de Simon Leviev, l'anomenat "estafador de Tinder", l'aplicació de cites va advertir els usuaris sobre les anomenades "estafes romàntiques", en què la víctima és enganyada perquè doni diners a l'estafador al·legant sentiments amorosos.

El dia abans que s'estrenés el documental de Netflix sobre el cas, "Tinder Swindler", l'aplicació va publicar noves directrius de seguretat.

Sense referir-se explícitament al cas, Tinder alerta sobre "les persones que diuen ser del teu país i estar atrapades a l'estranger" i avisa que "qualsevol persona que no vulgui quedar en persona, parlar per telèfon o fer videotrucades" pot ser que no sigui qui diu ser. A més, també indica que sol·licitar diners incompleix les condicions d'ús de l'aplicació.

Una dona accedint a Instagram a través del telèfon mòbil (Pexels/tofros.com)
ARXIVAT A:
Viral InstagramDelictes econòmics
Anar al contingut