Ester Quintana, a la porta del jutjat
Ester Quintana, a la porta del jutjat
Barcelona

Ester Quintana no presentarà recurs a la sentència absolutòria de dos mossos

El cas queda judicialment tancat i tant ella com la seva advocada es queixen de la dificultat d'accedir a les proves

RedaccióActualitzat

Ester Quintana, la dona que va perdre un ull durant una manifestació ara fa quatre anys, no presentarà recurs a la sentència que va absoldre, fa deu dies, els dos mossos d'esquadra que es van jutjar.

En un comunicat, Quintana i la seva advocada argumenten que han fet un esforç ingent per indagar i aclarir al màxim els fets i l'autoria, però admeten que la sentència i la seva estructura donen poc marge i fan inviable presentar recurs. De fet, la fiscalia també va descartar fer-ho el 3 de juny.

En l'escrit, Quintana torna a subratllar que la gestió política que se'n va fer des d'Interior ha incidit negativament en el procés judicial i afegeix que valora les disculpes rebudes, però que això no repara ni canvia res. Davant de tot això, i malgrat que considera que no s'ha aportat tota la informació que es tenia, Quintana anuncia que descarta recórrer la sentència.

Els mateixos arguments ha desgranat una de les advocades, Carla Vall, des del seu perfil de Twitter. 

Després de fer-se pública la sentència, el comissari en cap dels Mossos, Josep Lluís Trapero, va afirmar que algú "no ha dit la veritat" en aquest cas, mentre que el secretari general del sindicat dels caps de Mossos, Jordi Dalmau, va assegurar que el cas Quintana es tancava en fals amb la sentència i que calia continuar-lo investigant. 

Anar al contingut