Una imatge del nou espai verd, al districte de Sants-Montjuïc de Barcelona (3Cat)

Estrena de Can Batlló, un pulmó verd de 29.000 metres quadrats en una antiga fàbrica de Sants

L'espai, que inclou zones de jocs i per a gossos, ha costat 23,8 milions en aquesta primera fase
Redacció Actualitzat
TEMA:
Medi ambient

Després de tres anys d'obres, aquest cap de setmana ha obert el nou parc del recinte de Can Batlló, una de les grans zones verdes previstes a Barcelona. Són 29.000 metres quadrats de superfície.

Els veïns del barri de la Bordeta, al districte de Sants-Montjuïc, ja poden gaudir d'aquest pulmó verd, on hi havia una gran fàbrica. La primera fase del parc arriba gairebé mig segle després que el Pla General Metropolità destinés el recinte industrial només a equipaments i zona verda.

El patrimoni industrial està molt present al parc (3Cat)

L'espai es troba entre la Gran Via de les Corts Catalanes i els carrers de la Constitució, Mossèn Amadeu Oller i Parcerisa.

La primera fase del projecte ha costat 23,8 milions d'euros. Gairebé la meitat, 11,5 milions, han estat per urbanitzar la superfície, amb enderrocs totals o parcials de diverses naus. També ha calgut afrontar la descontaminació del sòl, per l'ús industrial que tenia prèviament l'espai, amb un cost de prop de 8,6 milions.

Una zona de jocs de Can Batlló (3Cat)

Combinació de verd i patrimoni industrial

L'esplanada central es configura com un gran prat arbrat amb camins i espais d'estada. L'espai està pensat per millorar la connexió per als vianants, amb camins sense barreres, combinant el verd i el patrimoni industrial. S'han integrat zones d'estada, àrees esportives, jocs infantils i espai per a gossos.

Una nena es gronxa al nou espai de la Bordeta (3Cat)

S'han plantat en total 486 arbres i prop de 9.000 arbustos i plantes. També hi ha més de 1.200 m² amb una espècie de gespa amb poca necessitat hídrica.

Els més de 10.000 m² de verd es mantenen amb aigua freàtica, provinent del nou dipòsit que s'ha construït al parc, amb capacitat de 700 metres cúbics. El reg del verd es fa amb un sistema de degoteig i difusors.

Tot el parc s'ha construït pensant en l'emergència climàtica, amb sistemes de captació d'energia i els mecanismes necessaris per al drenatge de la pluja i l'aprofitament de l'aigua freàtica.

Durant els treballs, es van trobar importants restes arqueològiques que han permès documentar que en època romana aquest era un espai agrícola i d'enterrament i culte.

Camins sense barreres travessen l'antic recinte industrial (3Cat)
ARXIVAT A:
Medi ambient Infraestructures
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut