Una de les darreres gales d'Eufòria
Una de les darreres gales d'"Eufòria" (TV3)

Els concursants d'"Eufòria" expliquen les seves experiències amb el bullying

Alguns dels participants del programa "Eufòria", com la Núria, l'Estela, l'Edu o la Mariona, parlen sobre l'assetjament escolar, que afecta un de cada quatre infants i joves, en un especial de l'"InfoK"

RedaccióActualitzat

Els programes "InfoK" i "Eufòria" han unit esforços per combatre l'assetjament escolar. L'informatiu infantil i juvenil cada setmana entrevista els concursants per saber com es preparen les cançons, però aquesta vegada ha centrat el reportatge en el bullying.

Els participants al concurs musical expliquen que van experimentar-lo en primera persona, com a víctimes, espectadors o, fins i tot, autors.

Les dades indiquen que un de cada quatre infants i joves han hagut de passar el tràngol de ser assetjats. Un dels casos que el reportatge explica és el de la Núria.

"Vaig patir un any de bullying. Sentia que em feien boicot, no tenia amics i gairebé ningú em parlava. Tenia 13 anys i era una època en què no volia anar a l'escola. Sents que se t'apaga una mica la llum. Qui pateixi bullying, que ho digui."

L'Edu i la Núria, durant el reportatge
L'Edu i la Núria, durant el reportatge (CCMA)

Un altre cas és el de l'Estela, que durant el programa també va denunciar que seguia rebent missatges d'odi a Instagram pel seu aspecte físic:

"Era com estar en un pou, em sentia inútil i molt sola. El més valent és demanar ajuda, sempre."

I també n'ha parlat la Looa:

"Em sentia marginada pels cabells, pel to de pell. Han passat molts anys i encara em costa molt acceptar-me tal com soc".


Espectadors dels abusos

També hi ha testimonis de concursants a qui els sap greu no haver ajudat prou quan van presenciar situacions d'abús escolar. Una de les claus és no participar-hi, però també és important no callar. L'Edu explica:

"Jo ho vaig veure i, en aquell moment, no feia res. I, d'alguna manera, és com haver-hi participat. Miro enrere i crec que podria haver ajudat."

I la Mariona, afegeix:

"Em feia por posicionar-me, perquè normalment qui feia bullying eren els líders, els descarats. No tenia ganes d'arriscar-me que em pogués passar a mi.

Un dels punts fonamentals, segons els experts, és buscar algú amb qui compartir la situació.

La Looa i la Llum
La Looa i la Llum, explicant les experiències sobre l'assetjament escolar (CCMA)


Escala de grisos

Sovint, els casos d'assetjament no són tan simples i no hi ha "bons i dolents". Qui ho fa, pot està patint. La Llum explica que ha estat en els dos extrems:

"De vegades ni me n'adonava, que em feien bullying. Potser et fa més forta, però tampoc no vols ser forta, simplement vols ser feliç. A sisè vaig arribar a fer-ne jo. És una merda, me n'he penedit i he demanat perdó."

En Triquell explica: "De vegades l'assetjador està al seu costat i l'estàs tolerant. Potser allò de què et rius, ho has de treballar més en tu mateix". I la Nerea, conclou: "Una persona que fa mal és perquè està fatal per dins".

Recupera el reportatge complet aquí:

 

ARXIVAT A:
Tv3MúsicaCultura
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut