Europa es protegeix amb més restriccions i mesures contra el coronavirus
Bèlgica prohibeix viatjar a Lleida i recomana no fer-ho a la resta de Catalunya i Noruega obliga a fer quarantena als viatgers procedents d'Espanya
L'augment destacat de positius en diferents països europeus ha anat acompanyat de mesures preventives per part dels governs, que estan generalitzant l'ús de mascaretes i el control de viatgers. Espanya, un dels principals destins turístics, es veu especialment afectada.
Després que França hagi desaconsellat els viatges a Catalunya, el govern català ha defensat que Catalunya és un destí segur, gràcies a les mesures de prevenció i restricció d'activitats, que s'han ampliat. També la ministra d'Afers Estrangers, Arancha González Laya, ha dit que Catalunya "és un lloc segur" i Espanya "un dels països amb més controls".
Hi ha preocupació en el sector turístic, perquè tornen les cancel·lacions de turistes francesos. L'any passat van venir a Catalunya 4 milions de francesos, prop de la meitat a l'estiu.
A Bèlgica, el govern actualitza, amb una classificació per semàfors, els països o zones on es permet viatjar sense problemes, s'autoritza amb condicions o es desaconsella o prohibeix. Entre els destins a evitar, hi ha Lleida i Osca, així com Leicester al Regne Unit i zones de Portugal com Sintra o Lisboa.¡
Bélgica prohíbe viajes no esenciales a Lleida y Huesca. Viajeros procedentes de esas provincias deben realizar prueba diagnóstica y aislarse. Prueba y aislamiento se recomiendan tb a viajeros procedentes del resto de Aragón y Cataluña, País Vasco, Extremadura, La Rioja y Navarra https://t.co/XKWPg95cLU
ConsuladoEspBruselas (@CGEspBruselas) July 24, 2020
A més, el govern belga ha estès l'obligatorietat de la mascareta a tots els llocs molt freqüentats, com mercats, hotels, restaurants i cafès. Ja era obligatòria en transports públics, botigues, cinemes, temples o museus.
També al Regne Unit és obligatori, des d'aquest dissabte, l'ús de mascareta a tots els establiments de cara al públic, com ja es fa en el transport públic i en zones com Gal·les i Escòcia.
Escòcia també ha imposat una quarantena obligatòria de dues setmanes als viatgers que arribin d'Espanya. Una mesura a la que es podria sumar el govern britànic, tot i que encara no s'ha fet pública.
A la capital d'Àustria, també fan portar mascareta als supermercats, les oficines de correus, els bancs i els centres mèdics.
Quarantena a Noruega
Des d'aquest dissabte, Noruega imposa una quarantena de 10 dies als viatgers que arribin d'Espanya i Andorra. El Ministeri d'Afers Estrangers desaconsella fer viatges no essencials a aquestes dues destinacions.
Noruega no forma part de la Unió Europa, però és dins de l'espai Schengen.
📢El Gobierno Noruego ha actualizado sus normas de entrada al país. Esta información se actualiza cada 14 días.
Embajada de España en Noruega/ Spanias ambassade (@EmbEspNoruega) July 24, 2020
✈️ A partir del 25.07, las personas que viajen de España a Noruega deberán permanecer en cuarentena durante 10 días a su llegada.
Más ℹ️: https://t.co/3FUObt0eOB pic.twitter.com/Ohp0k4gSiJ
En canvi, les autoritats noruegues permeten viatjar a Hongria i algunes regions de Suècia. Noruega considera de risc aquells països en què s'hagin registrat més de 20 contagis per cada 100.000 habitants. Catalunya va registrar 61 casos dilluns 20 de juliol.
A Itàlia, el ministre de Salut ha anunciat una quarantena als viatgers provinents de Bulgària i Romania. Així mateix, manté vetada l'entrada de viatgers de 16 països.
Alemanya oferirà tests als aeroports a les persones provinents de països d'alt risc, per evitar així quarantenes. La prova costa 90 euros. La iniciativa ve motivada per un augment de casos vinculat a persones que tornen de l'estranger.
- ARXIVAT A:
- Coronavirus DesescaladaUnió Europea