Kalush Orchestra, els representants d'Ucraïna, amb el premi del Festival d'Eurovisió (Reuters/Yara Nardi)

Eurovisió 2023 es farà al Regne Unit, però serà "un reflex de la cultura ucraïnesa"

Els organitzadors del concurs han decidit que l'esdeveniment es faci l'any que ve al país del segon classificat a l'edició d'enguany, i no al del guanyador, Ucraïna, a causa de la guerra
redacció Actualitzat
TEMA:
Música

L'edició de l'any que ve del Festival d'Eurovisió es farà, finalment, al Regne Unit. Així ho han confirmat aquest dilluns els organitzadors de l'espectacle televisiu. La decisió definitiva s'ha pres després de concloure que l'esdeveniment no es podia celebrar a Ucraïna, guanyadora de l'edició d'enguany, a causa de la guerra en aquest país provocada per la invasió de Rússia.


Els britànics van quedar segons en la classificació del concurs, celebrat a la ciutat italiana de Torí el 14 de maig. És per això que ara la Unió Europea de Radiodifusió (UER) ja ha obert converses amb la BBC per començar a preparar l'organització de l'edició de l'any que ve en aquest país.

De fet, ja el 24 de juny la UER va avançar que el festival no es podria celebrar a Ucraïna. La decisió --van comunicar-- "s'ha guiat per la responsabilitat que es compleixin les condicions per garantir la seguretat de tots els participants en l'esdeveniment, la planificació del qual ha de començar immediatament al país amfitrió".

Tot i això, la UER ha afirmat: "Tenim tota la intenció que la victòria d'Ucraïna es reflecteixi en els espectacles de l'any que ve".

Per la seva part, la BBC ha destacat aquest dilluns en un comunicat que el canal britànic "està compromès a fer que l'esdeveniment sigui un veritable reflex de la cultura ucraïnesa, a més de projectar la diversitat de la música i la creativitat britàniques".


Ciutat encara per decidir

Encara no se sap quina ciutat acabarà acollint l'esdeveniment, però Manchester i Glasgow ja hi han mostrat interès. Tot i així, hi ha altres ciutats que podrien acollir Eurovisió 2023, com Leeds, Liverpool, Newcastle, Birmingham, Aberdeen, Londres, Brighton, Belfast o Cardiff.

La ciutat que acabi sent la seu de la propera edició del festival haurà de complir diversos requisits, com demostrar que disposa d'instal·lacions adequades i passar un procés de licitació. La Unió Europea de Radiodifusió ha dit que la seu ha de tenir un recinte per a uns 10.000 espectadors, ser a poca distància d'un aeroport internacional i disposar d'allotjament suficient per a, almenys, 2.000 delegats, periodistes i espectadors.


Precedents

Tot i que la tradició eurovisiva marca que el guanyador d'una edició ha d'acollir la següent, hi ha hagut sis ocasions en què no ha estat així, fins ara sempre per motius financers o organitzatius, i en quatre d'elles (1960, 1963, 1972 i 1974) van ser el Regne Unit i la BBC els encarregats d'acollir el certamen.

ARXIVAT A:
Música Televisió
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut