Eurovisió expulsa el candidat de Països Baixos per "comportament inadequat" (Reuters)

Eurovisió expulsa el candidat dels Països Baixos per "comportament inadequat"

Hauria protagonitzat un "incident" amb una membre de l'organització, segons el festival

RedaccióActualitzat

El candidat dels Països Baixos a Eurovisió, el cantant Joost Klein, ha estat exclòs del festival després d'un incident amb una membre de l'organització. Aquest divendres ja no va participar a l'assaig final i finalment l'organització ha informat que tampoc no formarà part de la final, que se celebra aquesta nit.

El motiu és, segons un comunicat, un "incident" pel qual una membre de l'organització l'ha denunciat, tot i que no n'han aclarit més detalls. Alguns mitjans havien informat que tenia relació amb la participació d'Israel, però el festival ho ha desmentit.

La 68a edició del concurs s'està duent a terme enmig de les protestes a la ciutat amfitriona de Malmö (Suècia) per la participació d'Israel, a causa de la guerra a Gaza.

D'altra banda, Irlanda no ha participat aquesta tarda a l'últim assaig degut a una "situació" per la qual s'ha reunit d'urgència amb l'organització, la Unió Europea de Radiodifusió (UER). 

Tampoc Grècia ni Suïssa hi han participat. Casualment, són els tres països que van participar en una roda de premsa després de les semifinals, juntament amb Israel i Països Baixos.

 

Una expulsió inèdita

Una expulsió el mateix dia de la final és inèdita, malgrat que en edicions anteriors sí que s'havien exclòs algunes delegacions de la gala, com en el cas de Rússia el 2022 per la guerra amb Ucraïna.

La policia sueca ha explicat que havien interrogat un home per haver amenaçat una treballadora d'Eurovisió al Malmö Arena després de la segona semifinal de la competició. L'home on el van detenir, però van traslladar l'assumpte a un fiscal.

"Mentre el procés legal segueix el seu curs, no seria apropiat que ell (Joost) continués en el concurs", diu el comunicat. Aquí pots llegir-lo complet:

L'artista holandès Joost Klein no competirà a la gran final del Festival d'Eurovisió d'enguany.

La policia sueca investiga una denúncia presentada per una dona que forma part de l'equip de producció per un incident després de la seva actuació a la semifinal de dijous a la nit. Tot i que el procés legal segueix el seu curs, no seria convenient que continués en el concurs.

Voldríem deixar clar que, contràriament a alguns informes de mitjans i especulacions de les xarxes socials, aquest incident no va implicar cap altre intèrpret o membre de la delegació.

Mantenim una política de tolerància zero cap als comportaments inadequats al nostre esdeveniment i ens comprometem a proporcionar un entorn de treball segur per a tot el personal del concurs. A la llum d'això, el comportament de Joost Klein envers un membre de l'equip es considera que infringeix les regles del concurs.

La Gran Final del 68è Festival de la Cançó d'Eurovisió continuarà ara amb 25 cançons participants.

L'actuació amb què es presentava, "Europapa", era una de les favorites.


L'emissora holandesa Avrotros considera "desproporcionada" l'exclusió del competidor holandès. La cadena ha dit en un comunicat de premsa enviat a l'AFP que trobava la desqualificació "desproporcionada" i que estava "xocada per la decisió". "Ho lamentem profundament i hi tornarem més endavant", ha afegit.

 

Moviments d'Irlanda, Grècia, Suïssa i Noruega

D'altra banda, ha sorprès la reacció d'Irlanda, que no ha participat a la desfilada de l'últim assaig, com tampoc Grècia ni Suïssa.

"S'ha produït una situació mentre esperàvem per saltar a l'escenari i participar a la desfilada d'artistes, i per això he requerit l'atenció urgent de la UER. S'ha pres aquest assumpte de debò i hem discutit quina acció emprendre", ha explicat l'artista a les seves xarxes socials.

Bambie Thug no ha participat ni en la defilada inicial dels artistes, ni tampoc ha aparegut en el seu torn d'actuació, però ha confiat participar en la gala d'aquesta nit.

Tot això se suma a la renúncia de la cantant noruega Alessandra Male, qui havia d'anunciar les puntuacions del seu país durant la gala, per mostrar el desacord amb la participació d'Israel.

En un vídeo compartit a les seves xarxes, ha criticat que el lema del festival, "Units per la música", són "paraules buides" mentre hi ha "un genocidi en marxa".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alessandra (@alessandram02)

 

 

ARXIVAT A:
Festival d'Eurovisió
Anar al contingut