Imatges de l'explosió del prototip de SpaceX (Reuters/Gene Blevins)

Explota per segon cop en dos mesos un coet prototip de SpaceX d'Elon Musk

Ho va fer sis minuts i 26 segons després de l'enlairament

AgènciesActualitzat

Un prototip del coet especial de l'empresa SpaceX va explotar aquest dimarts a l'aterrar minuts després d'un llançament experimental des de Boca Chica, Texas, en el segon accident de la companyia que ha destruït un coet de prova.

La nau SN9 que ha esclatat al descendir, com ja va passar amb la SN8, era un model de prova d'un coet desenvolupat per l'empresa privada espacial del bilionari Elon Musk per dur a l'espai persones i fins a 100 tones de càrrega en futures missions a la Lluna i a Mart.

El coet autoguiat i de 16 pisos es va arribar a elevar al cel de Texas, i quan va assolir una altitud d'uns 10 quilòmetres, la nau va començar a planar a mig camí, va apagar els motors i va caure de panxa, primer, i de cap per avall després, de tornada cap a la Terra.

Els problemes van començar quan el coet, després de tornar a posar-se en la mateixa posició en què es trobava en el moment de l'enlairament, va provar de reactivar dos dels tres propulsors, però un dels motors no es va engegar. Aleshores la nau espacial va caure ràpidament en forma de bola de foc, sis minuts i 26 segons després del llançament. No es van reportar ferits.

El primer prototip, el SN8, va patir un accident semblant al desembre.


Sense comentaris

"Només hem de treballar una mica en l'aterratge", va afirmar en directe el comentarista que narrava l'enlairament de prova. "Això és una prova, la segona vegada que fem volar una nau espacial amb aquesta configuració."

No hi va haver declaracions immediates per part de Musk, qui també es troba al capdavant de l'empresa de cotxes elèctrics Tesla Inc. El bilionari va expressar hores abans del sinistre que deixaria Twitter una temporada.
 


Aquest projecte espacial està parcialment finançat per la NASA i els seus resultats podrien ser oferts a l'exèrcit dels EUA. Està projectat un primer vol orbital a finals d'any.
 

ARXIVAT A:
NASA
Anar al contingut