Explota una bomba de la Segona Guerra Mundial a la pista d'un aeroport del Japó

Investiguen què ha provocat la detonació sobtada de l'artefacte, que ha deixat un cràter de set metres i la cancel·lació de 66 vols fins que s'han reparat els danys

Actualitzat

L'aeroport de Miyazaki, al sud-oest del Japó, ha hagut de tancar aquest dimecres al vespre i cancel·lar 66 vols a causa de l'explosió sobtada d'una bomba de la Segona Guerra Mundial. Les autoritats investiguen què ha fet detonar la bomba, que durant 80 anys ha estat enterrada en el que ara és una pista d'aproximació d'avions.

Ningú ha resultat ferit i no hi havia cap avió a prop en el moment de l'explosió, que han captat diverses càmeres de l'escola d'aviació que hi ha a l'aeròdrom. A les imatges s'hi veu un avió que comença a enlairar-se uns segons abans que es produís l'explosió a la via paral·lela.

L'explosió ha passat aquest dimecres a les 8.10 del vespre, hora local. La policia ha ordenat al personal de l'aeroport l'evacuació de la zona.

L'exèrcit del Japó --les Forces d'Autodefensa-- han desplaçat a l'aeroport de Miyazaki una unitat de detecció i desactivació d'explosius. Les autoritats han confirmat que l'explosió l'ha provocat una bomba nord-americana d'uns 230 quilos i asseguren que ja no hi ha perill.

L'artefacte ha deixat un cràter de set metres de diàmetre i un de profunditat a la via de rodatge que condueix a la pista d'aterratge. Els desperfectes s'han reparat durant la nit. L'aeroport ha reobert aquest dijous al matí amb l'enlairament dels vols previstos.

L'aeroport de Miyazaki es va construir el 1943 sobre un camp d'entrenament aeri de l'Armada Imperial Japonesa i durant els anys s'han trobat altres projectils similars a la zona.

En una de les seves vies de rodatge es van trobar el 2011 dues bombes de 50 i 250 quilos, que es creu que va llançar l'exèrcit nord-americà durant la Segona Guerra Mundial. El 2009 es va trobar un altre explosiu durant unes obres al voltant de l'aeroport.

ARXIVAT A:
AeroportsSegona Guerra MundialJapó
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut