Facebook es disculpa per censurar la imatge de la "Venus de Willendorf" prehistòrica
Diu que ha estat un error perquè, malgrat que prohibeixen els nusos, fan una excepció amb les escultures
Un nou cas de censura d'una imatge de nu a Facebook obliga aquesta xarxa social a disculpar-se.
Facebook ha demanat disculpes aquest dijous per haver censurat la publicació de la imatge de la coneguda com a "Venus de Willendorf".
Es tracta d'una figura femenina de pedra de més de 30.000 anys d'antiguitat, considerada una de les obres d'art del paleolític i que està exposada al Museu d'Història Natural de Viena (NHM).
Dimecres, el director del museu, Christian Köberl, es mostrava indignat per aquesta "censura", segons deia a la revista "Art Newspaper".
"No hi ha cap raó perquè el NHM de Viena tapi la 'Venus de Willendorf' i amagui la seva nuesa, ja sigui al museu o les xarxes socials. No havia sentit mai que ningú l'hagi ofès la visió d'aquesta obra."
El museu no s'ha trobat mai amb una censura directa de Facebook ni tampoc amb un post que parlés de "la pornografia de l'edat de pedra."
"Estimem que un objecte arqueològic, i particularment una icona com aquesta, no es pot prohibir a Facebook, ni cap altra obra d'art."
Facebook va suprimir la imatge d'un missatge publicat a la xarxa a finals de desembre per una grafitera italiana, Laura Ghianda.
Facebook diu que és un error
El portaveu de Facebook ha demanat disculpes pel que considera un "error" que no hauria d'haver passat.
"Ens excusem per aquest error i hem informat l'usuari que ho ha denunciat que aprovem la seva publicació. La política en matèria de publicacions no permet els nusos o les imatges que suggereixen un nu. Però fem excepció amb les estàtues, cosa que vol dir que aquesta publicació hauria d'haver-se aprovat."
La "Venus de Willendorf"
Aquesta figura femenina, grassa i de grans pits, es va descobrir el 1908 en la localitat austríaca de la qual pren el nom, Willendorf, i segons el museu és "la representació prehistòrica d'una dona més popular i la més coneguda del món".
Altres casos
Aquest no és l'únic cas de prohibició de continguts de caràcter sexual a què s'enfronta Facebook. Té diversos casos pendents, com el d'un professor d'escola que acusa aquesta xarxa social de tancar-li el compte després de publicar la foto del quadre de l'artista Gustave Coubert "L'origen del món", que representa el sexe femení. Aquest cas es jutjarà el dia 15 de març a França.
Un altre cas, que va aixecar gran polèmica a Noruega el 2016, és quan va prohibir la publicació de la famosa fotografia "La nena del napalm", en què es veu una nena fugint tota nua per una carretera a la Guerra del Vietnam.