Facebook retira un anunci de Trump que contenia un símbol utilitzat pels nazis
La campanya per a la reelecció del president va publicar el triangle vermell invertit que identificava els presos polítics als camps de concentració
Facebook ha retirat aquest dijous un anunci de la campanya per a la reelecció de Donald Trump com a president dels Estats Units que contenia un símbol que utilitzaven els nazis als camps de concentració.
El símbol és un triangle vermell invertit, que als camps de concentració es feia servir per identificar els presos polítics, sobretot comunistes, anarquistes, socialdemòcrates, maçons i líders sindicals.
Des de la campanya de Trump es nega que fos aquesta la intenció amb què van publicar el símbol i asseguren que és una icona que fa servir el moviment Antifa, al qual el president dels Estats Units acusa d'estar al darrere dels disturbis de les últimes setmanes.
L'agència de notícies Reuters ha comptabilitzat 88 versions de l'anunci utilitzant el símbol en anuncis provinents de tres pàgines de Facebook: la del Team Trump, una del president dels Estats Units i una altra del vicepresident, Mike Pence.
Facebook considera que, a partir de la connexió del símbol amb el règim nazi, violava la seva política contra els discursos d'odi, que només permet la publicació d'aquesta iconografia si està degudament contextualitzada i "condemnada o debatuda", tal com ha assenyalat un portaveu de la companyia:
"La nostra política prohibeix utilitzar un símbol d'un grup prohibit per raons d'odi per identificar presos polítics sense el context que ho condemna o discuteix el símbol."
Un manifest contra Antifa
El triangle vermell compartit per la campanya de Trump acompanyava un missatge demanant als internautes firmar un manifest de condemna a Antifa, qualificats de "multituds d'extrema esquerra" i a qui acusava de causar el caos i destruir les ciutats dels Estats Units.
La Casa Blanca ha acusat en diverses ocasions Antifa d'estar al darrere de les protestes de les últimes setmanes en protesta per la mort de l'afroamericà George Floyd a mans d'un agent de policia a Minneapolis.
Trump, en guerra amb les xarxes
La decisió de Facebook pren una especial rellevància perquè arriba enmig del debat sobre la política de l'empresa de no censurar ni verificar els missatges que comparteixen els polítics.
La companyia de Mark Zuckerberg ha rebut moltes crítiques, en especial després que Twitter sí que alertés sobre missatges de Trump en considerar que estava compartint informació falsa o feia apologia de la violència.