Falten socorristes: un curs assegura la feina però dificulta trobar candidats

Ara es demana acreditar més de quatre-centes hores per tenir la titulació i poder treballar a les platges i piscines de Catalunya

Per vigilar les platges del litoral i les piscines es calcula que calen uns 10.000 socorristes cada estiu, però els canvis en els requisits per tenir el títol fan que cada any en faltin.

Aquest any han coincidit dues noves promocions, que traduït en nombre de socorristes amb el títol registrat, vol dir que hi ha al voltant d'unes 2.000 persones més que compleixen els requisits per accedir a aquesta feina. De fet, tots els que tenen el títol i volen treballar aquest estiu a Catalunya tenen la feina assegurada, perquè empreses i ajuntaments encara tenen dificultats per cobrir totes les places.

Goret Vidal, socorrista, explica que hi ha molta demanda de socorristes però n'hi ha molt pocs perquè ara demanen el Ropec, un registre que implica un curs de més de quatre-centes hores per tenir la titulació i poder treballar. "Aquesta titulació la té molt poca gent perquè els cursos d'abans no el donaven", explica la Goret.

Tres socorristes de Cunit
Tres socorristes de Cunit (CCMA )

L'Isma, per exemple, va poder homologar el títol abans del canvi i fa cinc estius que treballa de socorrista a Cunit. La feina li ha permès pagar-se els estudis i ara vol començar a fer d'enginyer. "És una feina de temporada. Per això, exigir tant és totalment inviable".

A Cunit s'ofereixen disset places de socorrista, però només nou persones compleixen el requisit. Xavier Lorenzo, regidor de Seguretat Ciutadana de Cunit, diu que la resta es cobreixen amb vigilants.

"La diferència d'un socorrista i un vigilant és poder entrar o no dins l'aigua."

 

Albert Calabuig, president de l'Associació d'Empreses de Vigilància i Salvament de Catalunya, diu que de gent vestida de socorrista i amb samarreta n'hi haurà però no tots tindran la titulació.

L'Ajuntament d'Alcover ha pogut oferir el curs de socorrista i ha omplert les quinze places amb joves de l'Alt Camp i de la Conca de Barberà.

Robert Figueras, alcalde d'Alcover, explica que hi ha una demanda molt important de socorristes i fent aquest curs s'asseguren que els joves surten amb feina.

Un curs que assegura la feina, però que dificulta trobar candidats.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut