Els responsables de Farinera Corominas i de Farines Sunyer
Els responsables de Farinera Corominas i de Farines Sunyer

Farinera Coromina es converteix en l'únic productor a les comarques gironines després d'adquirir Farines Sunyer

Actualitzat

ACN Banyoles - L'empresa banyolina Farinera Coromina s'ha convertit en l'únic productor de farines de les comarques gironines, després d'adquirir la bisbalenca Farines Sunyer. A partir d'ara, la firma del Pla de l'Estany elaborarà quatre de les varietats que tenia la firma empordanesa i d'aquesta manera ampliarà la seva gamma de productes. Amb aquesta adquisició, Farinera Coromina preveu incrementar el mercat i, per tant, la facturació que el 2023 va fregar els 20 milions d'euros. La firma banyolina, de 127 anys d'història, ha estat present en les fires Alimentària i InterSICOP i a finals d'aquest mes estarà present a l'European Pizza and Pasta Show de Londres.

Es tracta d'un esdeveniment que reuniex professionals del sector i que des de Farinera Coromina esperen que serveixi per ampliar el mercat britànic, en el que ja ha començat a fer les primeres exportacions. Des de l'empresa celebren l'acord que esperen que serveixi per consolidar-se com a "líders del pa artesà fet amb farines de qualitat". Actualment Farinera Coromina ven els seus productes a Catalunya i la resta de l'Estat i exporta a França, Portugal i ha iniciat les vendes també al Regne Unit.

Es dona la circumstància que tant Farinera Coromina com Farines Sunyer són socis dels projecte del Pa de la Tramuntana i d'És Farina de Girona. La marca empordanesa va rebre el 2014 la certificació de la Producció Integrada, atorgada pel Consell Català de Producció Integrada, el que donava més valor a la traçabilitat del blat i la farina i també el seu procés de producció.

Empresa centenària

Farinera Coromina va iniciar la seva activitat l'any 1897 i des d'aleshores ha mantingut el caràcter familiar dels inicis. La companyia està situada a Banyoles i al capdavant hi ha Lluís Coromina Unzueta, cinquena generació de la família fundadora. Pertany al Grup Agri-Energia, un conjunt d'empreses que opera en els sectors de l'alimentació i l'energia. A més, també desenvolupa una tasca social a través de la Fundació Lluís Coromina Isern.

A part de produir diverses varietats de farines per elaborar pa, pastisseria i pizzeria, també ofereix assessorament tècnic als seus clients a través de l'Obrador de Can Trull, per on ja han passat més de 1.000 professionals.

El 2016, l'empresa va rebre el Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària, concedit per la Generalitat de Catalunya, arran del llançament de la Farina Garrotxa. Destaca també l'elaboració de la Farina Florence Aurora Eco, 100% ecològica i feta a partir d'un cereal antic que s'ha recuperat i cultivat al Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà

Anar al contingut