El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, aquest dilluns a Madrid (EFE)

Feijóo, sobre el candidat de Vox condemnat per violència masclista: "Va tenir un divorci dur"

El govern espanyol respon el líder del PP: "Espanya no es mereix un president que justifiqui la violència cap a les dones"

RedaccióActualitzat

Carlos Flores, el candidat de Vox al País Valencià condemnat per violència masclista, va tenir "un divorci dur", segons ha afirmat aquest dilluns a la nit el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo.

Ho ha dit en una entrevista a la Cadena Ser en què ha destacat el perfil professional de Flores i també que la condemna va ser fa 2 dècades i que l'home ja ha complert "la sanció":

"És un catedràtic de Dret Constitucional, és veritat. Ha complert la sanció, és veritat. Va passar fa 20 anys, és veritat. Va tenir un divorci dur i va comportar un abús verbal a la seva exdona."

Flores, que de jove va militar a Fuerza Nueva, va ser condemnat el 2002 a un any de presó i 6.000 euros de multa per violència psíquica habitual i 21 faltes per coaccions, injúries i vexacions a la seva exdona.

El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, la setmana passada a Santander (EFE)

La violència masclista és "una obvietat"

Malgrat la justificació, aquest dilluns Núñez Feijóo s'ha atribuït la iniciativa de vetar Flores al govern del País Valencià, i ha afirmat que a l'acord de govern amb Vox no hi ha "ni una coma que qüestioni la violència masclista".

Sobre el fet que tampoc se l'esmenti i en canvi sí que es parli de "violència intrafamiliar", ha dit que la violència masclista és "una obvietat" i que per això no cal que hi figuri.

Núñez Feijóo ha tret importància al fet que en alguns municipis amb pactes amb Vox s'estiguin canviant les regidories d'Igualtat per regidories de Família, dient que "no són conceptes contradictoris".

També al fet que el número 2 de Vox al País Valencià, José María Llanos, hagi negat l'existència de la violència masclista, i ha assegurat que aquest "ha rectificat".

Un president que "justifiqui la violència cap a les dones"

Les paraules del líder del PP han estat respostes per dirigents dels dos partits que formen el govern espanyol, el PSOE i Unides Podem.

María Jesús Montero, ministra d'Hisenda i vicesecretària general del PSOE, ha afirmat que "Espanya no es mereix un president que justifiqui la violència cap a les dones":

Per part de l'altra força política, Yolanda Díaz, vicepresidenta del govern espanyol i líder de la plataforma electoral Sumar, s'ha limitat a dir que no és "un divorci dur", sinó "violència masclista":


Proposta a Sánchez: facilitar el govern amb l'abstenció

En l'entrevista a la ràdio, Núñez Feijóo ha aprofitat per llançar una proposta a Pedro Sánchez: que PP i PSOE facilitin el govern del partit que guanyi les eleccions.

L'objectiu seria evitar que si el guanyador no aconsegueix la majoria absoluta es vegi obligat a pactar o amb Vox o amb "Podem i els independentistes":

"Si guanya el senyor Sánchez les eleccions i ens treu 20 escons de diferència, o 15, és igual, si guanya i em demana que m'abstingui per no pactar amb Podem i amb els independentistes, m'abstindré."

El líder del PP ha fet aquesta proposta, ha dit, per si el PSOE tingués "algun problema en el fet que Vox governi", i que la solució seria "molt senzilla": abstenir-se i facilitar així el govern del PP en solitari.

Ha afegit que no es pot assegurar que Vox sigui "populista", perquè encara no ha governat, però ha afirmat que sí que es pot dir de Podem, que és "absolutament clar i contundent."

El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, i la líder del partit a Madrid, Isabel Díaz, aquest dilluns a Madrid (EFE)

 

ARXIVAT A:
PPPaís ValenciàVoxAlberto Núñez Feijóo
Anar al contingut