Feijóo s'ha reunit amb el grup parlamentari del PP (David Zorrakino/Europa Press)

Feijóo visita el Parlament per denunciar un cordó sanitari del PSC i independentistes al PP

El president del Partit Popular reclama que se'ls assigni un senador autonòmic i reivindica el partit com un "agent actiu" en la política catalana
Redacció Actualitzat
TEMA:
PP

Imatge inusual aquest dilluns al Parlament per la visita del líder estatal del PP, Alberto Núñez Feijóo. Era el primer cop que un líder popular anava a la cambra catalana des del 2011, i Feijóo ho ha aprofitat per oferir-se per posar fi definitivament al procés i que el PP sigui agent actiu en la política catalana.

Els populars denuncien que els independentistes, amb el suport del PSC, els estan aplicant un cordó sanitari encobert, i per això Feijóo ha afirmat que el camí per deixar enrere el procés l'hauran de fer en solitari i sense comptar amb els socialistes.

"El mur que vol aixecar el senyor Sánchez a tot Espanya és l'altra cara de la moneda del cordó sanitari que patim a Catalunya. Els puc assegurar que nosaltres no blanquejarem ni el mur ni el cordó sanitari, i ens devem als ciutadans de Catalunya."

De fet, el PP tem que, després d'haver-se quedat sense representació a la mesa, ara podria quedar-se també sense el senador autonòmic que consideren que els correspon. Això podria passar si s'aplica la mateixa fórmula de repartiment que en la legislatura passada, una decisió que està en mans de la mesa i la junta de portaveus.

En aquest sentit, el president del PP ha reclamat al PSC  que ajudi el PP a tenir senador autonòmic per "una mínima coherència històrica", i ha recordat als socialistes que quan el 2019 el PSC va proposar Miquel Iceta per ser president del Senat els populars li van donar suport, però no els independentistes.

L'última visita d'un líder estatal del PP al Parlament va ser el 2017 (EFE/Alejandro García)

En la mateixa roda de premsa, Feijóo ha dit que el PP està preparat per a una repetició electoral i ha denunciat que el PSC "ignora i humilia" els votants no independentistes perquè "negocia per allargar el procés i a favor dels privilegis dels independentistes".

Durant el matí, el líder del PP s'ha reunit amb els 15 diputats del grup parlamentari popular i ha aprofitat l'ocasió per visitar l'hemicicle.

ARXIVAT A:
PSC PP Parlament de Catalunya Alberto Núñez Feijóo
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut