Aquest dimecres els monarques han visitat Sòria (Efe)

Felip VI i Letizia no visitaran Catalunya divendres, segons confirma la Casa Reial

ANC, Òmnium, diversos partits, entitats i sindicats desconvoquen les protestes anunciades contra els monarques

Actualitzat

La visita dels reis d'Espanya a Catalunya no serà, finalment, aquest divendres, com s'havia previst inicialment.

Fonts de La Zarzuela ho han confirmat a TV3 i, de moment, no han concretat cap nova data.

Precisament, l'ANC i Òmnium, a més de diversos partits, entitats i sindicats, havien fet una crida a mobilitzar-se contra aquesta visita dels monarques.

Els independentistes volien rebre'ls blindant amb cadenes humanes els punts més emblemàtics de Barcelona.

Visita al País Basc

Tot apunta que la visita oficial dels reis Felip VI i Letícia divendres serà finament al País Basc.

Els reis faran ruta per Bilbao i Vitòria. La setmana passada va transcendir que els monarques tenien la intenció de visitar Catalunya el 17 de juliol en el marc de la gira que estan fent per totes les comunitats autònomes per conèixer de primera mà l'impacte del coronavirus al territori.

 

Els reis seran acompanyats pel lehendakari Iñigo Urkullu, com han fet els presidents de totes les comunitats autònomes que han visitat.

La gira es va iniciar el 23 de juny, després que s'aixequés l'estat d'alarma. Fins ara han visitat les Canàries, les Balears, Andalusia, Múrcia, Castella-la Manxa, Extremadura, Aragó i La Rioja. Aquest dimecres són a Sòria (Castella i Lleó).

Desconvocades les protestes

Fonts de l'organització de la protesta han dit a l'agència ACN que, en cas que es reprogramés la visita dels reis, es plantejarien possibles noves mobilitzacions.
           
Els partits i entitats havien fet una crida per "protegir i blindar" amb cadenes humanes els emplaçaments més emblemàtics de la ciutat de Barcelona, amb la intenció de "deixar ben clar a aquesta monarquia corrupta, opaca i repressora que no és benvinguda a Catalunya".

Amb l'anunci de la Casa del Rei que no vindran divendres, consideren que les convocatòries de mobilitzacions i les proclames republicanes de rebuig a la monarquia han estat "determinants" perquè fessin marxa enrere.

ARXIVAT A:
Casa Reial espanyola
Anar al contingut