Festa de pijames a l'estació de França per reivindicar trens nocturns per Europa i la Península

Una desena de ciutats europees reclamen el restabliment dels serveis nocturns entre capitals, desmantellats en els últims anys
Redacció
TEMA:
Transport públic

Festa de pijames a l'estació de França, aquesta nit, per reivindicar la recuperació dels trens que cada nit hi sortien cap a diverses ciutats europees i dels que durant la nit comunicaven Barcelona amb altres capitals espanyoles.

Alguns participants duien el pijama posat de casa, i d'altres s'han canviat a l'estació de França. També duien coixins.

"Aquesta festa de pijames és per reivindicar que volem més i millors trens nocturns", explica Adrià Ramirez Papell, president de l'Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP).

"Podies venir aquí, dormir i llevar-te a Milà, a Frankfurt, a Zúric, a Amsterdam o a París, i volem que això torni a ser possible", afegeix.

La PTP s'ha afegit a la convocatòria que la xarxa europea Back on Track ha fet en una desena llarga de ciutats europees.

Ciutadans que defensen el ferrocarril nocturn com a mitjà de transport s'han concentrat a Berlín, Copenhaguen, Lisboa, Londres o Zúric, entre d'altres.

"A la resta d'Europa poden demanar-ne més i de millors, però nosaltres demanem que hi siguin i que tornin, perquè no en tenim cap i des d'aquí l'estació de França n'havien sortit", remarca Ramirez Papell.

Explica que els trens nocturns han anat desapareixent durant l'última dècada, i que, mentre "a la resta d'Europa ja s'estan recuperant", perquè "fa temps que van adonar-se d'aquest error", a Espanya encara no.

 

ARXIVAT A:
Mobilitat Transport públic
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut