Figueres adjudica la redacció del projecte construcció de la primera fase de la futura ronda Nord

ACN Figueres - L'Ajuntament de Figueres ha adjudicat la redacció del projecte d'urbanització per a la construcció de la primera fase de la ronda Nord que ha d'unir la rotonda de la carretera de Llançà (N-260) i el giratori de la zona de l'Aigüeta (C-252). L'adjudicació s'ha fet a l'empresa Tecplan Enginyeria i Urbanisme SL per 129.583,86 euros. La previsió és que el projecte estigui redactat en set mesos i que, un cop aprovat, les obres puguin començar l'any 2026. L'actuació suposarà una inversió de 6 milions d'euros. La nova infraestructura, que es farà en tres fases, ha de permetre millorar la mobilitat i reduir el pas de vehicles pel nucli urbà de Figueres.

L'ajuntament està tramitant un pla especial per a dues fases: la primera, des de la carretera de Llançà fins a l'Aigüeta; i la segona, des de l'Aigüeta fins a l'avinguda de Perpinyà. La Generalitat, per la seva banda, executarà el tram entre l'avinguda Salvador Dalí (carrer Port Lligat) i l'estació de l'AVE.

En aquest sentit, al juliol passat Infraestructures de la Generalitat va adjudicar l'estudi d'impacte ambiental del túnel que ha d'unir la zona del Castell de Sant Ferran amb l'estació de l'AVE (tram que va des de la carretera N-IIa fins a la GIP-5106). De fet, l'estudi informatiu es troba en procés de licitació -s'hi van presentar cinc empreses- i està previst que s'adjudiqui properament.

Anar al contingut