Filmets projectarà 255 curtmetratges i recupera El Círcol com a seu oficial en el seu 50è aniversari

Actualitzat

ACN Badalona - El festival internacional del curtmetratge de Badalona arriba a la 50a edició. Serà del 18 al 27 d'octubre i es projectaran un total de 255 curtmetratges, dels quals 212 entraran en competició a la Secció Oficial. Una de les novetats aquest any és que l'organització recupera El Círcol com a seu oficial, després de deu anys d'absència. Com els darrers anys, també es projectaran pel·lícules al Teatre Zorrilla, l'Institut Francès de Barcelona i els cinemes Can Castellet de Sant Boi de Llobregat. També s'han desvetllat ja el nom dels cinc curts protagonistes de la Sessió Inaugural, entre els que s'inclou 'The one note man', una ficció del Regne Unit dirigit per Giorgos Siougas i que va ser seleccionada en la passada edició dels Oscar.

Pel que fa a la Secció Oficial, les 212 pel·lícules en competició es repartiran en un total de 25 sessions, totes elles temàtiques. Els premis es lliuraran a la ja tradicional Nit de les Venus, que aquest any se celebrarà el dissabte 26 d'octubre al Teatre Zorrilla.

Si una sessió serà especial aquest any, però, serà la Sessió Retrovisor, no competitiva i que reunirà en prop de dues hores els millors curts de la història de Filmets. Serà el 19 d'octubre al teatre Zorrilla i s'hi podran veure treballs dels darrers 50 anys, ja fossin o no guardonats.

A més, en tractar-se d'un 50è aniversari es preparen també actes de celebració. Alguns que ja s'han donat a conèixer són la instal·lació d'una una venus romana gegant a l'entrada del Zorrilla. D'altra banda, algunes de les sessions tindran com a aperitiu una batucada que recorrerà els carrers més cèntrics de Badalona.

Anar al contingut