La Guàrdia Civil emportant-se material del pis d'un dels detinguts, a Sabadell (EFE)
La Guàrdia Civil emportant-se material del pis d'un dels detinguts, a Sabadell (EFE)

Fiscalia de l'Audiència Nacional: els 9 detinguts són membres d'un "grup terrorista"

Assegura que estaven a punt per actuar entre l'1-O i la sentència del judici del procés i que "podrien haver causat danys irreparables"

RedaccióActualitzat

La Fiscalia de l'Audiència Nacional imputa als 9 detinguts en una operació de la Guàrdia Civil aquest matí a Catalunya els delictes de terrorisme, rebel·lió i tinença d'explosius.

En la seva nota, la Fiscalia qualifica els detinguts de "grup terrorista de caràcter secessionista". Segons el ministeri fiscal, estarien preparats per actuar contra "objectius seleccionats per un grup de militants dels CDR".

La Fiscalia assegura que davant la "certesa de les accions que es volien perpetrar", s'han fet les detencions.

"S'ha procedit a la detenció dels implicats per avortar el projecte que hauria pogut ocasionar danys irreparables per com d'avançats estaven els preparatius."


Les accions s'haurien fet entre l'aniversari de l'1 d'octubre i l'anunci de la sentència del judici del procés.

El ministeri públic diu que, durant els escorcolls, la Guàrdia Civil ha trobat "material i substàncies" susceptibles "de ser utilitzades en la fabricació d'artefactes explosius i de ser utilitzades contra objectius seleccionats per un grup de militants dels CDR".

 

 

 

 

L'operació està ordenada pel jutge Manuel García-Castellón, del jutjat número 6 de l'Audiència Nacional, i també es desenvolupa a Mollet del Vallès i a Sant Fost de Campsentelles, al Vallès Oriental, i en diverses poblacions d'Osona.

A primera hora de la tarda, el Ministeri de l'Interior ha confirmat que s'han fet 4 detencions a Sabadell, 1 a Mollet del Vallès, 1 a Cerdanyola del Vallès, 1 a Santa Perpètua de Mogoda, 1 a Sant Pere de Torelló i 1 a Sant Fost de Campsentelles.

ARXIVAT A:
Procés catalàGuàrdia CivilCDROperació JudesAudiència Nacional
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut