La Fiscalia ordena a les policies locals que no deixin sortir urnes dels ajuntaments

El ministeri públic vol impedir que el material electoral propietat de l'Estat sigui utilitzat per al referendum de l'1-O

RedaccióActualitzat

La Fiscalia de Catalunya ha dictat, aquesta tarda, una nova instrucció sobre l'1-O. Va adreçada a les policies locals de Catalunya,i els ordena que prenguin les mesures oportunes per impedir que el material electoral que guarden els ajuntaments -i que és propietat de l'Estat- com ara urnes, pugui utilitzar-se per al referèndum de l'1 d'octubre.

A més, en una altra instrucció, el ministeri públic demana a la Guàrdia Civil, la Policia Nacional i les policies locals catalanes que donin el suport necessari als Mossos d'Esquadra per precintar els 2.200 centres de votació prevists per al referèndum.

Aquesta segona instrucció arriba després que el major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, hagi lliurat aquest matí un escrit al fiscal superior, José María Romero de Tejada, avisant de possibles riscos per a l'ordre públic i de la necessitat d'actuar sota els principis d'"oportunitat, proporcionalitat i congruència". Trapero es referia a l'ordre d'ahir de la fiscalia en què es demanava als Mossos precintar tots els punts de votació abans del dissabte, desallotjar-los si hi ha persones dins i assegurar-se que no es trenquen els precintes fins diumenge a la nit.

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut