Florette dobla la producció i els llocs de feina a la planta de Tortosa en poc més d'un any de la posada en marxa
ACN Tortosa - L'empresa Florette ha doblat la producció i els llocs de feina de la seva planta de Tortosa, l'única a Catalunya, quan fa poc més d'un any de la posada en marxa de fàbrica. Amb l'última ampliació, ja disposa de 6.300 metres quadrats, dona 130 llocs de feina i produeix 24 milions de bosses anuals. La companyia navarresa ha destacat que treballa amb empreses de serveis de la zona, que ofereix contractació directa i de qualitat i ha avançat que no descarta desplegar el seu model de producció de matèria primera. "Hi ha un projecte incipient que es treballa per tenir col·laboradors i camps propis de conreu a la zona", ha explicat Àlex Astruc, director del centre de producció de Florette a les Terres de l'Ebre.
Com ha contat Astruc, director de la planta ebrenca de Florette, l'empresa compta amb 1.800 col·laboradors per abastir-se de matèria primera i portar cada dia 750.000 bosses d'amanida i verdura al mercat. Ho fa amb un "model d'integració" amb el qual el 70% del producte que fan servir prové de camps de conreu propis o de col·laboradors, terrenys que gestiona la divisió agrícola de l'empresa.
Florette estudia implantar aquest model a les Terres de l'Ebre, sobretot a la plana deltaica, on encara no compra producte agrícola, i podria fer-ho a través dels diferents "models legals de gestió" amb els quals pot coordinar-se amb els propietaris dels camps de cultiu o els arrendataris, però fent de gestor dels camps i la producció.
De fet, el director del centre ha assenyalat que la potencialitat agroalimentària del territori va ser un dels factors clau per escollir el polígon Catalunya Sud per construir-hi la fàbrica catalana de la companyia navarresa. L'altre van ser les comunicacions estratègiques del polígon, a tocar de l'autopista AP-7, perquè la planta abasteix el mercat català, "molt important per a Florette", i també el de Llevant.
Planta en creixement i per fases
A la planta del polígon Calalunya Sud ja es produeixen 24 milions de bosses d'amanides i altres verdures envasades, una fita destacada perquè la fàbrica es va posar en marxa al juny de l'any passat, amb 75 treballadors. A la inversió inicial de 13 milions d'euros, s'ha sumat l'ampliació de 650 metres quadrats, que ha costat uns dos milions d'euros més. Ha permès incorporar dues noves embossadores i una línia flexible per a sèries curtes, també un segon sistema de visió artificial i un mòdul de tall d'escaroles, per ampliar la gamma d'aquest producte i altres varietats.
Compromís territorial i pol d'atracció
Florette ha destacat que treballa amb empreses de serveis de la zona i que ofereix contractació directa i de qualitat. Astruc també ha remarcat que col·laboren amb entitats del territori com les fundacions Gentis i Diagrama per donar oportunitats laborals i formació a persones amb discapacitat.
L'empresa navarresa s'ha reivindicat com a pol d'atracció de l'arribada d'altres potents inversions industrials a les Terres de l'Ebre, com és el cas de Kronospan, també al polígon Catalunya Sud. Diferents representants polítics han agraït l'aposta de la companyia pel territori i els han agraït "l'efecte crida" que ha suposat la seva implantació. "Ha permès consolidar cert renaixement industrial de l'Ebre perquè sigui un pol industrial del país", ha defensat el secretari d'Empresa i Competitivitat, Albert Castellanos.
El secretari ha remarcat que la implantació de Florette és un exemple de la tendència de creixement del sector agroalimentari a Catalunya, on és el primer sector econòmic, amb més de 430.000 milions d'euros de facturació i més de 177.000 ocupats. El creixement de la inversió a Catalunya en aquest sector, els últims cinc anys, ha sigut del 80% respecte del lustre anterior, amb 36 projectes amb més de 600 milions d'euros d'inversió directa i 2.160 llocs de treball.