Un home es remulla en una font al centre de Torí (EFE/Tino Romano )

Fonts, vanos i ombres: les imatges de com es combat l'onada de calor a Itàlia i Grècia

A Grècia s'han superat aquest cap de setmana els 44 graus i a Itàlia s'espera que se superin els 40 entre dilluns i dimarts
Actualitzat
TEMA:
Meteorologia

La riba del Mediterrani es prepara per una setmana de temperatures rècord. La intensa calor es farà sentir a partir de dilluns que l'anticicló procedent de l'Àfrica arribi fins a la costa mediterrània des d'Espanya, fins a Grècia i el Pròxim Orient.

A Itàlia hi ha alerta vermella a Roma i a altres ciutats de la regió del Laci i també a Catània, Palerm, Bari o Florència. En d'altres, com Trieste, Venècia, Gènova o Verona, el grau d'alerta és taronja.

Una bona pamela pot ser el complement més envejat en dies com aquests (EFE/Massimo Percossi)

 

O, a falta de pamela, una bona ombrel·la també fa el fet (EFE/Massimo Percossi)

A Roma s'han superat aquest diumenge els 35 graus i s'espera que dilluns el termòmetre pugi fins als 37-40 graus i que dimarts s'enfili fins als 43 graus.

(EFE/Massimo Percossi)

Temperatures que faran difícil passar la jornada laboral als romans que encara no estan de vacances, i també als milers de turistes que recorren els històrics carrers de la ciutat eterna aquest juliol.

Qualsevol escletxa amb ombra es cotitza a l'alça en dies com aquests (EFE/Massimo Percossi )

Tot i que passejar per Roma és sempre un plaer, les altes temperatures de les últimes hores i les que s'esperen per a les pròximes jornades fan que els carrers empinats i les grans escalinates costin de pujar més que mai.

(EFE/Massimo Percossi)

Aquest cap de setmana en què les temperatures han estat altes però encara lluny dels 40 graus ja s'han pogut veure desenes de turistes intentant aprofitar qualsevol racó amb ombra per recuperar forces o remullant-se en les reconegudes fonts romanes:

(EFE/Massimo Percossi)

Hidratar-se és imprescindible amb les temperatures a fregar dels 40 graus:

(EFE/Tino Romano )

 

Turistes omplen ampolles d'aigua en una font a Roma (EFE/Massimo Percossi)

Per a les persones:

(EFE/Massimo Percossi)

I també per als gossos i altres animals:

(EFE/Tino Romano)
(EFE/Luciano del Castillo)

Menció especial per als soferts espectadors del Gran Premi de Fòrmula E que es fa aquest diumenge a Roma. Vanos o samarretes, qualsevol cosa serveix per protegir-se d'un sol enlluernador:

(EFE/Giuseppe Lami )

 

(EFE/Giuseppe Lami )

A Grècia, la situació no és gaire millor. Les autoritats han avisat la població que les temperatures extremadament altes que s'esperen a partir de dilluns poden tenir un impacte greu per a la salut, especialment per a les persones amb patologies, nens i gent gran. 

(EFE/Alexandros Vlachos)

 

Dos turistes busquen l'ombra al centre de Tessalònica (EFE/Achilleas Chiras)

Divendres ja es van registrar temperatures rècord per sobre dels 40 graus. En algun observatori es van registrar pics per sobre dels 44 graus. Una calor que fan molt més feixugues segons quines feines a l'exterior:

Un oficial eixuga la suor a un soldat del cos de guàrdia del palau presidencial a Atenes, Grècia (EFE/Kostas Tsironis )

 

Un oficial dona de beure aigua a un soldat del cos de guàrdia del palau presidencial d'Atenes, a Grècia (EFE/Kostas Tsironis)

L'Acròpolis d'Atenes, un dels llocs més visitats d'Europa i objectiu de la majoria de turistes que aquests dies visiten Grècia, està tancada al públic durant les hores de més calor. És una mesura que va adoptar divendres el govern grec, en prevenció que els turistes pateixin cops de calor mentre visiten les restes arqueològiques. Però ni el tancament temporal ni la calor insuportable sembla dissuadir els turistes, que continuen fent llargues cues per aconseguir una entrada:

Llarga cua de turistes per accedir a l'Acròpolis, a Atenes (EFE/Orestis Panagiotou)

L'aigua del mar estarà a més temperatura de l'habitual, i en algunes platges pot arribar fins als 30 graus. Una decepció per a tots aquells que busquen refrescar-se al mar.

La platja de Varkiza, a prop d'Atenes, destí de molts ciutadans de la capital grega per intentar refrescar-se amb la brisa marina (EFE/Kostas Tsironis)

 

Banyistes a la platja de Tolo, al Peloponès (EFE/Bougiotis Evangelos)

A Grècia, les altes temperatures arriben acompanyades de forts vents, que posen en alerta màxima els bombers davant l'alt risc d'incendis. Cada estiu Grècia viu un episodi de focs forestals que devasten la regió. La setmana passada es van declarar una desena d'incendis a tot el país. 

(EFE/Andrej Cukic)

 

ARXIVAT A:
Itàlia Crisi climàtica Meteorologia Grècia
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut