Carme Forcadell en una imatge d'arxiu

Forcadell sortirà de la presó unes hores tres dies a la setmana per cuidar un familiar

La decisió l'ha pres aquest dimecres la junta de tractament de la presó de Mas d'Enric, a Tarragona
Redacció Actualitzat
TEMA:
Procés català

Carme Forcadell podrà sortir de la presó durant 9 hores tres dies a la setmana en aplicació de l'article 100.2 de la Llei Penitenciària per fer voluntariat i tenir cura d'un familiar.

La decisió l'ha pres aquest dimecres la junta de tractament de la presó de Mas d'Enric, a Tarragona, on l'expresidenta del Parlament compleix condemna. La junta és un òrgan format per una desena de persones, entre juristes, psicòlegs i responsables de la presó que, a partir de criteris tècnics, han concedit a Forcadell la flexibilització del règim de vida dins del centre.

Forcadell és la tercera dels presos independentistes a qui es concedeix l'article 100.2. La setmana passada, la Junta de Tractament el va concedir també a Jordi Cuixart i Jordi Sànchez. Ara, la presó de Mas d'Enric ha de comunicar la decisió al jutge de vigilància penitenciària i la Fiscalia pot presentar-hi recurs.

Forcadell, condemnada a 11 anys i mig de presó pel Tribunal Suprem en el judici pel procés, podrà sortir per per tenir cura d'un familiar d'edat avançada.

La decisió és d'aplicació immediata, però s'ha de comunicar al jutjat de vigilància penitenciària, que, després de consultar el posicionament de la Fiscalia, pot ratificar o anul·lar l'aplicació del 100.2.

La Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima de la Conselleria de Justícia va ratificar a principis de gener el segon grau penitenciari per a Forcadell i per a la resta de presos independentistes.


El permís de Cuixart

Aquest dimarts, la jutge de vigilància penitenciària va decidir en una interlocutòria concedir un permís de 72 hores a Jordi Cuixart, a pesar que la Fiscalia s'hi oposa.

La magistrada, a diferència del criteri dels fiscals, considera que l'"ho tornarem a fer" expressat per Cuixart és un pensament i una decisió legitimes que no poden suposar que no pugui tenir el permís.

També diu que el temps a presó no té per objectiu canviar la ideologia de ningú.

La Fiscalia, que encara pot presentar recórrer el permís, s'hi havia oposat per falta de penediment.

Cuixart, igual que Sànchez, ja van tenir fa uns dies un permís penitenciari ordinari de 48 hores, al qual van poder accedir després d'haver complert, a mitjans de gener, una quarta part de la condemna de 9 anys de presó per sedició. Només els permisos que superen les 48 hores han de passar pel jutjat de vigilància penitenciària.

 

ARXIVAT A:
Procés català Carme Forcadell
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut