Forcadell i Bassa surten per primer cop de presó per cuidar un familiar i fer voluntariat

L'expresidenta del Parlament i l'exconsellera poden sortir tres dies a la setmana en aplicació de l'article 100.2 del reglament de presons

Actualitzat

Carme Forcadell i Dolors Bassa han sortit per primer cop de la presó en aplicació de l'article 100.2 del reglament penitenciari. Totes dues tindran cura d'un familiar en edat avançada, i en el cas de l'expresidenta del Parlament també farà voluntariat.

Forcadell ha estat la primera de sortir, una estona abans de les nou del matí, de Mas d'Enric en un vehicle conduït pel seu marit. Pel que fa a Bassa, ha sortit de Puig de les Basses amb un cotxe amb la seva germana i altres familiars poc abans de les 12 del migdia.            

La junta de tractament dels dos centres penitenciaris va acordar la setmana passada que l'expresidenta del Parlament i l'exconsellera poguessin sortir tres dies entre setmana.

 

Carme Forcadell sortint de la presó de Mas d'Enric en el seu primer permís penitenciari (ACN/Eloi Tost)

Forcadell, classificada en segon grau, podrà estar fora de la presó 9 hores al dia. A banda del voluntariat, tindrà cura de la seva mare. Poca estona després de sortir, ho ha fet públic a Twitter amb un missatge molt curt: "Persistim."

 



Jordi Cuixart ja va començar a aprofitar el que preveu aquest article del reglament la setmana passada.

Altres presos també el podran utilitzar després que les juntes de les seves presons ho han autoritzat, com Jordi Sànchez, Joaquim Forn i Dolors Bassa.

Joaquim Forn
Joaquim Forn en una imatge d'arxiu (CCMA)


Forn treballarà a Mediapro

Pel que fa a Joaquim Forn, Jaume Roures, fundador i màxim directiu de Mediapro, ha explicat aquest dilluns al programa "El matí de Catalunya Ràdio" que l'ha contractat per treballar al departament d'assessoria jurídica.

 

 

 

ARXIVAT A:
Judici procésCarme Forcadell
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut