Forn acusa el govern espanyol d'"obscurantisme" amb els atemptats del 17A
En una entrevista al diaria Ara, reclama la creació d'una comissió d'investigació al Congrés per aclarir la relació entre l'imam de Ripoll i el CNI
Joaquim Forn creu que el govern espanyol "ha optat per l'obscurantisme" en relació amb els atemptats de la Rambla i Cambrils. Considera que hi ha prou elements per crear una comissió d'investigació al Congrés per aclarir la relació entre l'imam de Ripoll i el Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI).
En una entrevista al diari Ara, Forn, que era el conseller d'Interior quan hi va haver els atacs terroristes, assegura que el paper de l'Estat va ser testimonial durant la crisi, i que això no va agradar a les autoritats espanyoles, començant pel president de govern d'alehores, Mariano Rajoy.
Forn ha fet l'entrevista als locutoris de Lledoners, on està en presó preventiva des de fa més de 22 mesos. L'actual regidor a l'Ajuntament de Barcelona recorda com va viure el 17 d'agost del 2017, com de ràpid es van activar els diversos actors implicats, i afegeix que a Madrid no van agradar ni la diligència dels Mossos ni la capacitat de reacció i comunicació del govern.
"Hi va haver una certa voluntat de desprestigiar la feina dels Mossos, i això em va fer molt de mal."
"Punts foscos"
Pel que fa a les informacions del diari Público d'ara fa un mes, Forn diu que han posat al descobert punts foscos dels atemptats i que es demostra l'estreta relació de l'imam i el CNI, que mai es va comunicar als Mossos.
"Ignoro si va ser una decisió deliberada i per quin motiu es va prendre. El que és cert és que la relació entre Es-Satty i el CNI no es va comunicar als Mossos."
Aplaudeix que la policia catalana s'hagi incorporat recentment al Centre contra el Terrorisme i el Crim Organitzat, el CITCO. Una mostra, sentencia, que ara les policies estan més coordinades entre elles que no pas dos anys enrere.
Sentència imminent
L'exconseller també es refereix en aquest article a la fi del judici i diu que tenia esperança de poder quedar en llibertat després de les sessions al Suprem.
Forn comenta que, un cop es va decidir mantenir-los la presó, el que tots volien era tornar a Catalunya.
"La proximitat amb la nostra família és important, que no hagin de recórrer 1.300 quilòmetres per veure'ns, o el fet de tenir accés als mitjans de comunicació catalans, són canvis que valorem en positiu dins de la injustícia que representa ser a la presó."
Quant a la possibilitat que la sentència es dicti aviat, Forn creu que cal conservar la calma en moments difícils com aquests.
"No sabem quan serà. Pot ser al setembre, a l'octubre, no ho sabem. Hem de tenir molta paciència i no deixar-nos influir pels rumors que aniran apareixent."
Forn diu que l'important ara és recuperar "una certa rutina i ocupar-se el temps".
- ARXIVAT A:
- Atemptats Barcelona Cambrils