Joaquim Forn, en una imatge d'arxiu (Reuters)
Joaquim Forn, en una imatge d'arxiu (Reuters)
Madrid

Forn demana a l'Audiència Nacional que el deixi en llibertat per haver acatat el 155

La defensa del conseller del govern Puigdemont demana sortir de la presó per haver acatat el 155 "sense escarafalls ni crides a la desobediència"

Actualitzat

Joaquim Forn, cessat pel govern espanyol i empresonat al centre penitenciari d'Estremera des de fa uns 20 dies, és l'últim dels consellers del govern Puigdemont que diu a la justícia que ha acatat el 155 i que per això hauria de sortir de la presó.

En el recurs que la seva defensa ha enviat a la Sala Penal de l'Audiència Nacional, argumenta que no només va acatar el decret sinó que, a més, ho ha fet "sense escarafalls ni crides a la desobediència".

Per tot plegat, l'advocat interpreta que no hi ha risc de reiteració delictiva, un dels supòsits de Lamela per enviar-lo a la presó. Però a més, en el cas de Forn hi ha un matís particular: diu que en cap moment va dir que, com a responsable dels Mossos d'Esquadra, va posar el cos al servei de cap conducta contrària a la norma. I afegeix que la querella de la fiscalia descontextualitzava les seves paraules.

La defensa ha demanat l'alliberament de Forn l'endemà que ho fessin les defenses de Jordi Turull i Josep Rull. Els consellers de Territori i Sostenibilitat i de Presidència també empresonats i cessats per Mariano Rajoy en aplicació de l'article 155 argumentaven que havien acatat "expressament" aquesta aplicació i que no havien promogut cap mena de "resistència".

En qualsevol cas, Rull i Turull han escrit un mateix missatge des del seu perfil de Twitter, en què mostren el seu desacord amb el 155 i fan una crida per anar a votar el 21D per "derrotar-lo democràticament".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut