També s'han creat unitats d'autodefensa regionals (Viatxeslav Gladkov. Telegram)
També s'han creat unitats d'autodefensa regionals (Viacheslav Gladkov Telegram)

Fortificacions antitancs i trinxeres: la nova realitat de les regions russes a prop d'Ucraïna

Les regions russes de Bélgorod i Kursk, frontereres amb Ucraïna, han construït línies defensives amb l'objectiu de rebutjar possibles atacs mecanitzats de Kíiv

Miquel Cuenca MartínezActualitzat

Les regions russes properes a Ucraïna estan començant a fortificar les seves fronteres amb trinxeres i línies defensives antitancs.

És la nova estratègia del Kremlin, que durant el mes de novembre ha vist com l'exèrcit ucraïnès ha aconseguit recuperar Kherson i ha començat un contraatac a la ciutat de Melitópol, a Zaporíjia.  

Aquest dimecres, el governador de la regió russa de Bélgorod, Viatxeslav Gladkov, ha informat que el seu equip i representants del ministeri de Defensa han inspeccionat les obres per construir una gran línia defensiva a la frontera amb Ucraïna.

"Les obres s'estan fent d'acord amb el calendari aprovat prèviament."

Gladkov també ha publicat unes imatges al seu compte de Telegram, on es poden observar trinxeres, barreres de filferro d'arç i fortificacions antitancs de formigó

Una trinxera excavada a la regió russa de Bélgorod (Viatxeslav Gladkov. Telegram)
Barreres de filferro d'arç i fortificacions antitancs a la regió de Bélgorod (Viatxeslav Gladkov. Telegram)

Segons el ministeri de Defensa del Regne Unit, les trinxeres de Bélgorod van començar a excavar-se l'abril del 2022, però les noves construccions tenen, probablement, "l'objectiu de rebutjar atacs mecanitzats".

Un atac terrestre d'Ucraïna no és una idea absurda. Kíiv ja ha bombardejat alguns complexos militars russos, un d'ells a tan sols 200 quilòmetres de Moscou

 

La regió de Kursk també s'ha unit a l'estratègia de Moscou

La construcció de defenses terrestres a Bélgorod ha coincidit amb l'augment dels atacs d'Ucraïna al territori, especialment a la capital (Bélgorod) i la ciutat de Xebékino. 

Bélgorod, a tan sols 400 quilòmetres de Kíiv, no és l'única que està fortificant les seves fronteres. El territori veí, Kursk, també ha aplicat la mateixa estratègia després de patir un atac de míssils des d'Ucraïna.

El seu governador, Roman Starovoit, va anunciar la construcció de barreres antitancs "per enfortir les fronteres de la regió de Kursk". 

 

Unitats d'autodefensa a Bélgorod

La construcció de fortificacions terrestres a les regions russes de Bélgorod i Kursk no han sigut l'única mesura "defensiva" que han pres els seus governadors. 

Viatxeslav Gladkov ha dit pel seu canal de Telegram que Bélgorod també disposa d'una unitat d'autodefensa, formada per persones que han evitat la mobilització parcial de reservistes decretada per Vladímir Putin al setembre

Tanmateix, el governador ha afegit que aquests ciutadans "tenen experiència en combat i moltes ganes de defensar la seva família". 

"Un gran nombre de residents de la regió de Bélgorod s'han presentat per crear una sèrie d'unitats d'autodefensa. Els batallons estan formats per aquells que, per motius de salut o per raó d'edat, no han pogut ser convocats per l'exèrcit."

El governador de Bélgorod, Viatxeslav Gladkov, reunit amb una unitat d'autodefensa (Viatxeslav Gladkov. Telegram)

La presència d'unitats d'autodefensa locals també l'ha corroborat el Ministeri de Defensa britànic a les seves xarxes socials. 

 

Una còpia de l'estratègia dels mercenaris de Wagner 

Durant el novembre, les autoritats russes ja van començar a construir les mateixes fortificacions antitancs que s'han vist aquest dimecres a Bélgorod. 

Les estructures de formigó, anomenades "dents de dracs" per la seva forma punxeguda, es van utilitzar per crear línies defensives a les regions de Zaporíjia i Kherson

Aquest projecte, però, era en realitat una còpia de la famosa "línia Wagner", una sèrie de fortificacions que el grup de mercenaris Wagner estava construint des de l'octubre a Donetsk i Lugansk per defensar les posiciones que creien que mantindrien "de manera realista". 

 

 

ARXIVAT A:
RússiaUcraïna
Anar al contingut