Un home passa per davant d'un cafè, a París (EFE - Ian Langsdon)

França avança el toc de queda a les sis a tot el territori per frenar contagis

Els viatgers que arribin al país procedents de fora la UE hauran de presentar un test negatiu i aïllar-se durant una setmana
Actualitzat
TEMA:
Coronavirus

França endureix el toc de queda a tot el país. El primer ministre, Jean Castex, ha anunciat que s'avança a les sis de la tarda, en comptes de les vuit del vespre, com fins ara, davant l'empitjorament de la situació epidemiològica i l'extensió de les variants del coronavirus, més contagioses.

La mesura, que en les últimes setmanes s'havia aplicat a una quarta part dels departaments del país, entrarà en vigor aquest dissabte i durarà almenys dues setmanes per intentar frenar els contagis. En l'última setmana, la incidència del coronavirus a França és de 187,8 casos per cada 100.000 habitants.

A més, Castex ha anunciat que tots els viatgers que arribin al país procedents de fora la Unió Europea hauran de presentar un test negatiu abans de viatjar a França i, en arribar-hi, aïllar-se durant una setmana abans de fer una segona prova. "El nostre objectiu és reduir el flux transfronterer per evitar les variants", ha assenyalat el primer ministre.

Amb una mitjana d'uns 16.000 casos diaris, el país busca combatre l'expansió de la variant britànica, de la qual es registren uns 200 casos diaris a França, i de la sud-africana, amb menor incidència.

 

Desenes de persones es passegen per la riba del Sena, a París (EFE / Yoan Valat)

 

Per justificar aquestes mesures, Castex ha posat èmfasi en la greu situació de països veïns, com el Regne Unit, Alemanya o Itàlia. Sobre França, però, ha apuntat que la situació està "controlada", però continua sent "fràgil". "Les primeres dades de què disposem mostren que hem pogut passar les festes de Cap d'Any sense un repunt epidèmic", ha dit el primer ministre, que ho ha atribuït al "comportament exemplar" de la ciutadania.

Castex, però, ha insistit que ara mateix el govern no preveu instaurar el tercer confinament, tot i que no ho ha descartat si hi ha una "degradació forta" de la situació sanitària.

Fins ara, a França s'han registrat 2,83 milions de casos i 69.031 defuncions per Covid-19.

 

S'ha arribat al milió de casos en un dia, segons l'OMS

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha actualitzat les estadístiques sobre la pandèmia i ha admès que, el 10 de gener, es van superar per primera vegada el milió de casos de Covid-19 diaris.

En les últimes 24 hores s'ha registrat una xifra menor de positius, al voltant dels 600.000, però la corba de contagis mostra que encara no s'ha arribat al pic en continents com Europa o Amèrica, tot i que molts països ja han començat les campanyes de vacunació.

 

Vacunació d'un home a Aulnay-sous-Bois, al departament del Sena Saint-Denis (EFE / Christophe Archambault)

 

ARXIVAT A:
Coronavirus França
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut