Trípoli

França firma un acord militar amb Líbia i reitera que no té relació amb el cas de les infermeres búlgares

El govern de Líbia ha anunciat la compra d'equipament militar a empreses franceses per un valor de 296 milions d'euros, segons fonts oficials. En concret, 168 milions van destinats a la compra de míssils antitanc i la resta, a sistemes de comunicacions per ràdio. Aquest acord comercial és el primer que signa amb Occident des que el 2004 es va acabar l'embargament internacional d'armes. Sarkozy ha negat que aquest gest sigui una compensació per l'extradició de les infermeres búlgares.

Actualitzat
L'anunci l'ha confirmat l'empresa beneficiada, el consorci europeu EADS, que ha dit que el contracte s'ha formalitzat després de divuit mesos de negociacions. Per contra, el ministre francès de Defensa, Hervé Morin, ha negat aquest matí que els contractes estiguin firmats, i ha dit que es tracta només d'una carta d'intencions.

Tot plegat passa deu dies després de la visita del president francès, Nicolas Sarkozy, al país nord-africà, durant la qual va firmar acords de la indústria militar amb Moammar al-Gaddafi. El fet que això passés l'endemà de l'extradició de les sanitàries búlgares va despertar suspicàcies, que Sarkozy va desmentir dient que no era cap contraprestació.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut