Les companyies aèries, entre les més perjudicades per la crisi de la Covid-19 (Efe)

França suspèn els vols internacionals fora de l'espai Schengen

L'executiu espanyol prorroga fins al 15 de maig les restriccions de "viatges no imprescindibles des de tercers països a la Unió Europea"
Actualitzat
TEMA:
Coronavirus

França ha suspès tots els seus vols fora de l'espai Schengen, segons ha anunciat aquest dimarts la ministra de Transport i Medi Ambient del país, Élisabeth Borne. L'espai Schengen inclou 22 països de la Unió Europea i 4 quatre més de fora.

Per la seva banda, l'executiu espanyol ha prorrogat fins al pròxim 15 de maig els criteris per a l'aplicació d'una restricció temporal de viatges no imprescindibles des de tercers països a la Unió Europea i països associats Schengen per raons d'ordre públic i salut pública.

 

D'aquesta forma, els únics ciutadans de tercers països de la Unió Europa que podran viatjar són els residents que es dirigeixin al seu lloc de residència habitual, els titulars d'un visat de llarga duració expedit per un país membre i els treballadors transfronterers.

A més, estan autoritzats a desplaçar-se els professionals sanitaris o per a la cura de gent gran que tornin de realitzar la seva feina, el personal dedicat al transport de mercaderies, el personal militar o el diplomàtic

Així ho recull el BOE d'aquest dimarts, que estén l'aplicació de la mesura que va ser adoptada el 17 de març passat pels membres del Consell Europeu per limitar l'expansió de la pandèmia.

 

França endureix restriccions

França s'ha convertit en el quart país en nombre de víctimes. Aquest dilluns s'han registrat més de 20.265 morts pel Covid-19.

Mentrestant, el nombre de casos confirmats al país ha pujat a 114.657 en total. Més de 30.500 persones estan hospitalitzades, 5.683 de les quals es troben en unitats de cures intensives (UCI).

A les estacions de tren i als aeroports està havent-hi controls especials de policia, després de decretar-se que els viatges d'oci de cap de setmana queden prohibits des de fa un mes. Només és possible moure's pel territori nacional per un motiu laboral o familiar molt justificat.

 

La irrupció de la primavera, amb sol i temperatures molt suaus, fa més difícil complir les normes de confinament per lluitar contra el coronavirus. Per aquest motiu les autoritats franceses han endurit les mesures, amb una interpretació molt més estricta.

Fer esport sense passejar

Estan prohibides també les sortides per passejar per zones molt populars, com els marges del Sena o l'esplanada dels Invàlids, a París, o el passeig dels Anglesos, a Niça.

Els recorreguts per fer una mica d'exercici han de limitar-se a un màxim de mitja hora, prop del domicili, una sola vegada al dia, perquè s'ha detectat que la gent abusa i surt massa estona i massa lluny.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut