Estàtues amb mascareta a París (Reuters/Benoit Tessier)

França va tenir el primer cas de Covid-19 abans que la Xina anunciés el brot de Wuhan

Va ser el 27 de desembre i el pacient va contagiar els seus dos fills, però ara tots tres estan curats
Redacció Actualitzat
TEMA:
Coronavirus

Fa més de 4 mesos que hi va haver el primer cas de Covid-19 a França. Metges francesos han descobert que el 27 de desembre ja hi havia una persona amb aquesta malaltia, quatre dies abans que la Xina informés dels primers casos de Wuhan a l'Organització Mundial de la Salut.

Es tracta d'un pacient a qui es va fer una prova per pneumònia del tipus PCR, com les que es fan per coronavirus, i que ara han tornat a analitzar. Ho ha explicat el metge Yves Cohen, responsable de les UCI dels hospitals Avicenne de Bobigny i Jean Verdier de Bondy, a París:

​"Aquests tests PCR no són nous, no són per a la Covid-19, es van fer per a la grip o altres coronavirus. Nosaltres hem reprès aquests tests que van sortir negatius de pneumònia, i de 24 pacients en tenim un que va ser positiu de Covid-19 el 27 de desembre, quan el van hospitalitzar amb nosaltres."


​El pacient, que va estar malalt durant 15 dies, va contagiar els seus dos fills, però ara tots tres estan curats. Cap d'ells va anar a la Xina, però els metges creuen que es podrien haver infectat a través de la parella del pacient, asimptomàtica, que treballava en un supermercat, al costat d'un aparador on venien sushi i hi treballaven persones d'origen xinès.

 

Sanitat analitzarà ara aquestes hipòtesis que semblen confirmar la teoria que el coronavirus ja era a França abans dels primers casos que, de manera oficial, es tenien registrats fins ara, i que es remunten al 24 de gener. Es tractava d'un francès d'origen xinès i de dos turistes també del país asiàtic que havien estat a Wuhan, origen de la pandèmia.
 

Sanitària treballant a l'UCI de l'Hospital de Saint-Denis, a París (Reuters/Gonzalo Fuentes)


França és el cinquè país amb més morts i contagiats del món, per sota dels Estats Units, Itàlia, el Regne Unit i Espanya. Fins aquest dilluns s'han contagiat 168.693 persones i la xifra de morts és de 24.895, uns 300 menys que a l'estat espanyol.

 

 

ARXIVAT A:
França Coronavirus Salut
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut