Els comiats de solter, en el punt de mira a Lloret de Mar (Canva)

Fre als comiats de solter a Lloret, amb multes de fins a 750 euros per als que molestin

L'Ajuntament busca poder aturar-los quan generin molèsties
Enllaç a altres textos de l'autor

Laia Claret

Periodista de Catalunya Ràdio a la demarcació de Girona

@laiaclaret
Actualitzat
TEMA:
Oci nocturn

Grups d'homes o dones, vestits d'una manera peculiar, amb moltes ganes de festa i beguda i, sovint, fent força xivarri. És una estampa habitual en molts municipis catalans que, per la seva ubicació o per la seva oferta d'oci i restauració, acullen freqüentment comiats de solters.

Una d'aquestes poblacions és Lloret de Mar, a la Selva, que ha detectat que, en algunes ocasions, aquestes festes acaben generant molèsties als veïns que hi han de conviure. Per això, ara l'Ajuntament es planteja posar límits a aquest tipus d'activitats.


Regular, no prohibir

El govern municipal deixa clar que no es tracta d'eliminar completament els comiats de solter, ni tan sols de limitar-ne la quantitat, sinó de poder ordenar que finalitzin quan les coses se'n vagin de mare.

La intenció de l'Ajuntament és interrompre les festes que puguin generar molèsties (Flickr)
 

Per fer-ho, aquesta setmana, el ple ha aprovat de manera inicial un afegit a la seva ordenança de civisme. En concret, es modifica el punt que ja assenyalava les conductes que no es permeten a Lloret per sumar-hi, literalment, "els comiats de solter, soltera o similars que ocasionin molèsties als veïns o vianants".

L'alcalde, Adrià Lamelas, reconeix que molts d'aquests grups simplement busquen passar-s'ho bé i gaudir en el que anomena "indústria de la felicitat", però justifica la seva decisió:

"No volem prohibir tots els comiats de solter, aquí hi cabem tots, sempre que respectem els veïns i la resta de turistes."


Com es controlarà?

Lamelas explica que, aquest mateix any, el consistori ha sumat sis agents interins a la plantilla de la policia municipal que els ajudaran a dur a terme aquesta tasca. Adverteix que seran "molt estrictes" i que, "quan un comiat molesti, se'ls sancionarà i es limitarà el seu comportament".

Qui no respecti la nova normativa podrà rebre una sanció de fins a 750 euros

La nova normativa preveu sancions, com ja van fer en el seu dia altres poblacions de la zona (3Cat)

Un altre municipi de la Costa Brava, Tossa de Mar, també ha anat prenent mesures sobre aquesta qüestió. L'any 2009, l'Ajuntament va introduir una modificació a les ordenances similar a la que ara vol incloure Lloret pel que fa als comiats sorollosos.

Més endavant, l'any 2015, directament va limitar aquest tipus de festes durant el mes d'agost.


Els empresaris, a favor

Un dels aspectes a tenir en compte serà l'impacte que aquesta decisió pugui tenir en el nombre de comiats de solters que se celebrin, a partir d'ara, a Lloret i, per tant, en els ingressos dels establiments d'hostaleria, restauració o oci nocturn.

Lloret de Mar concentra una gran oferta de locals d'oci nocturn (3Cat)

De moment, el màxim responsable del sector turístic a les comarques gironines, Antoni Escudro, veu la mesura amb bons ulls, sempre que no es prohibeixi res:

"Ens agrada que hi hagi festes i que els nostres locals funcionin, però només si és de manera ordenada."

A aquest nou punt de les ordenances s'hi poden presentar al·legacions durant 30 dies hàbils. Des de l'Ajuntament preveuen que, si tot compleix el termini previst, es podrà començar a aplicar per Setmana Santa

ARXIVAT A:
Oci nocturn
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut