Garth Brooks actuant a la gala dels premis Country Music Awards, el 2023 (Reuters/Mario Anzuoni)

Garth Brooks, llegenda del country, acusat de violació per la seva maquilladora i perruquera

Acusa l'estrella del country de violar-la en un hotel el 2019 i d'assetjar-la sexualment en altres ocasions
Redacció Actualitzat
TEMA:
Música

L'estrella de la música country Garth Brooks ha estat acusat de violació i agressió sexual per una perruquera i maquilladora que va treballar per al cantant. La dona, de la qual no ha transcendit el nom, ha presentat aquest dijous una demanda en un tribunal superior de Los Angeles, a Califòrnia. 

Amb el nom de Jane Roe, la dona ha declarat que del 2017 al 2020 va prestar serveis de perruqueria i maquillatge al cantant, a qui acompanyava en diversos esdeveniments. Uns anys abans, el 1999, ja l'havia contractat la dona del cantant, Trisha Yearwood.

La víctima ha dit que Brooks la va violar en una habitació d'hotel a Los Angeles el 2019 en un viatge de feina. També acusa la llegenda del country de despullar-se repetidament davant d'ella, d'enviar-li missatges de contingut sexual explícit i d'haver-la forçat a tocar-li els genitals.

La perruquera explica que ha pensat a suïcidar-se pel trauma ocasionat i reclama que es faci un judici amb jurat i hi hagi una indemnització punitiva per compensar-li els danys.

La víctima està representada per Douglas Wigdor, un advocat famós als Estats Units per la seva implicació en nombrosos casos de violència sexual revelats pel moviment #MeToo.

"La denúncia presentada avui demostra que els depredadors sexuals existeixen no només als negocis nord-americans, a Hollywood i a les indústries del rap i el rock'n'roll, sinó també al món de la música country", ha insistit l'advocat en una nota de premsa.

Denúncia preventiva per desprestigiar la víctima

Segons la demanda presentada a Califòrnia, l'estrella del country havia denunciat la dona al setembre a Mississipi afirmant que era "una extorsionadora i una mentidera, que tenia la intenció de destruir la seva reputació professional". 

Segons la denunciant, i així consta en la demanda, aquesta denúncia va ser un intent de Brooks per evitar que les acusacions es fessin públiques

La maquilladora i perruquera assegura en el text de la demanda que, amb el nom de John Doe, el cantant va demanar al jutge que ocultés la seva identitat i que declarés falses les acusacions que ella argumenta.

Brooks ha manifestat a la BBC: "Durant els últims dos mesos, m'han molestat amb amenaces, mentides i històries tràgiques sobre com seria el meu futur si no escrivia un xec per molts milions. Els diners del silenci, per molt o poc que sigui, encara són diners del silenci". I ha negat les acusacions:

"En la meva ment, això vol dir que admeto un comportament del qual soc incapaç: actes lletjos que cap humà hauria de fer mai a un altre."

Garth Brooks, de 62 anys, considerat com el rei del country als Estats Units, guanyador de dos premis Grammy per "Ropin' the wind" (1991) i "In another's eyes" (1997), és l'artista que ha venut més discos en solitari als Estats Units, amb més de 162 milions d'àlbums venuts, i supera Elvis Presley en el rànquing.

 

ARXIVAT A:
Judicial Estats Units Música Agressió sexual
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut