L'exjutge de l'Audiència Nacional, Baltasar Garzón.
L'exjutge de l'Audiència Nacional, Baltasar Garzón, ha fet declaracions a TV3 sobre l'actuació de la Guàrdia Civil a Ceuta.
Barcelona

Garzón: La Guàrdia Civil ha incorregut en una "clara extralimitació"

Garzón creu que, presumptament, la Guàrdia Civil ha incorregut en una clara extralimitació amb els immigrants que van intentar passar la frotera espanyola perquè "eren persones desvalgudes". "Si s'acredités que s'han emprat mitjans dissuasoris com són bales de goma o gasos lacrimògens sobre persones que era impossible que poguessin eludir aquest impacte i els efectes, seria molt greu" i mereixeria "​​una investigació", ha dit l'exjutge de l'Audiència Nacional.

RedaccióActualitzat

L'exjutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón ha valorat, en declaracions a TV3, l'actuació de la Guàrdia Civil a Ceuta i ha afirmat que, presumptament, aquest cos ha incorregut en una clara extralimitació, ja que els immigrants que van intentar passar la frontera espanyola "eren persones desvalgudes".

Garzón ha advertit que, "si s'acredités que s'han emprat mitjans dissuasoris com són bales de goma o gasos lacrimògens sobre persones que era impossible que poguessin eludir aquest impacte i els efectes, seria molt greu" i mereixeria "​​una investigació". En aquest sentit, el jutge ha recordat que diverses organitzacions han plantejat una querella judicial. "Crec que el ministre hauria d'exigir aquesta investigació perquè és l'única manera que ciutadans i ciutadanes ens quedem tranquils", ha reclamat l'expert en jurisdicció internacional.

Garzón s'ha referit també al fre que les autoritats espanyoles han posat, precisament a la justícia universal. Així, ha criticat la reforma que el PP va aprovar fa només uns dies al Congrés qualificant-la de "la major regressió" i "el major pas enrere" en matèria de protecció de les víctimes davant la impunitat i davant els crims més greus que puguin patir. A més, Garzón ha subratllat que aquesta reforma "era innecessària" i ha criticat que "respon a interessos, en tot cas aliens a l'àmbit jurídic i a la protecció de les víctimes". Finalment, el jutge ha recordat que "els organismes internacionals estan sent molt clars que Espanya contravé els propis convenis que té ratificats".

Anar al contingut