Les forces de l'ordre dels Estats Units han reprimit els migrants amb gasos lacrimògens (Reuters)
Les forces de l'ordre dels Estats Units han reprimit els migrants amb gasos lacrimògens (Reuters)

Gasos lacrimògens eviten el pas de migrants de la caravana a la frontera de Tijuana

Uns 500 centreamericans han intentat entrar per la força al territori dels Estats Units

RedaccióActualitzat

Les forces de seguretat dels Estats Units han utilitzat gasos lacrimògens per intentar dissuadir els centreamericans de la caravana de migrants que intentaven entrar al país per la frontera entre Tijuana i San Diego.

El govern nord-americà ha decidit tancar unes hores el punt fronterer de San Ysidro, un dels més transitats del món, després que unes 500 persones, entre els quals dones i nens, han trencat el dispositiu de la policia mexicana per intentar entrar il·legalment als Estats Units. Tots ells pretenien demanar asil tan bon punt travessessin la frontera. 

Les autoritats de fronteres nord-americanes ja van tancar el pas fa una setmana, alertades per les informacions que apuntaven a la intenció d'alguns dels integrants de la caravana arribada a Tijuana des d'Hondures d'entrar als Estats Units com fos.

 

Milers de migrants intenten creuar la frontera (Reuters)

 

Milers de migrants intenten creuar la frontera (Reuters)

 

El govern hondureny ha fet aquesta matinada una crida "als països de trànsit i destinació que respectin els drets humans dels migrants d'acord amb el dret internacional, donant prioritat a l'interès superior del nen". A més, condemna "que es faci ús de bales de goma, perquè s'atempta contra la integritat dels centreamericans, enmig d'un ambient hostil, difícil i perillós. El comunicat de l'executiu hondureny no concreta si les bales de goma venien del territori de Mèxic o dels Estats Units.

 

Notícia relacionada: "Trump amenaça els migrants de la caravana amb "fer servir la força letal"

 

ARXIVAT A:
MigracionsDrets humansEstats Units
Anar al contingut