Una dona palestina seu entre les runes al barri destruït d'Al-Ramal després d'un atac aeri israelià a la ciutat de Gaza aquest dimarts (EFE)

Gaza, devastada després d'una de les pitjors nits de bombardejos aeris en vuit dècades

Els morts a la franja augmenten a 830, segons el Ministeri de Salut palestí, i les últimes imatges, a vista de dron, mostren edificis greument danyats o derruïts
Redacció Actualitzat
TEMA:
Guerra a Gaza

La guerra divideix l'opinió pública mundial: el món es posiciona a favor o en contra d'Israel i Palestina, i també fa crides a buscar una solució pacífica al conflicte. Però, sobre el terreny, la pau sembla molt llunyana.

Després de l'atac de dissabte de Hamas, l'exèrcit de Netanyahu ha recuperat el control de tota la frontera i ha mobilitzat la xifra més gran de reservistes de cara a una incursió terrestre, al mateix temps que bombardeja Gaza en un dels atacs més intensos en vuit dècades de conflicte palestinoisraelià. 

Les últimes imatges, a vista de dron, mostren edificis greument danyats, alguns de parcialment destruïts i d'altres reduïts a una pila de runa:


A banda de la destrucció material, la resposta d'Israel a l'atac de Hamas ha causat la mort d'almenys 830 persones, segons el Ministeri de Salut de la Franja de Gaza. Entre elles, dos dirigents de Hamas, Jawad Abu Shammala i Zakaria Abu Maamar, que han mort en un atac aeri al sud de de la zona, segons ha informat un dels oficials de Hamas.

Israel està decidit a acabar com sigui amb el grup islamista, perquè no torni a ser una amenaça, i sembla disposat a arribar més lluny que mai.

En aquest sentit, el govern de Netanyahu insta els palestins a marxar, però no els facilita la sortida. Estan atrapats entre el mar, Israel i Egipte, que ja ha anunciat que no pensa obrir la frontera a un o dos milions de refugiats.

El barri d'Al-Ramal, destruït a la ciutat de Gaza (EFE)

Israel ha mobilitzat 300.000 reservistes

Netanyahu no dona treva a la franja de Gaza malgrat l'amenaça de Hamas d'executar ostatges si l'exèrcit israelià no avisa abans on llançaran els míssils. Fins ara, no sembla que Israel estigui fent cas de l'avís del grup islamista, però Hamas tampoc ha executat cap de les persones segrestades.

A més, Israel ha mobilitzat 300.000 reservistes, dues terces parts dels que té, i ha preparat avions per portar-ne de l'estranger. Una xifra inèdita, que s'afegeix a la nombrosa artilleria i tancs al voltant de la Franja. 

En aquest context, tot fa preveure que d'aquí poc començarà una gran operació terrestre per envair i, eventualment, ocupar Gaza. Un escenari probablement pitjor que el que actualment estan vivint els seus habitants.

"Indicis clars" de crims de guerra, segons l'ONU

La comissió d'investigació de l'ONU que examina la situació als territoris palestins ocupats considera que "ja hi ha indicis clars" que tant Hamas com Israel han comès "crims de guerra", des de l'atac iniciat per les milícies palestines dissabte i la posterior resposta israeliana.

En un comunicat, la comissió apunta que ha estat recollint proves de crims de guerra des de dissabte i assegura que els atacs de Hamas contra "civils desarmats són abominables i intolerables" i que l'ofensiva i setge israelià a Gaza tindrà "un cost en vides de civils i suposa un càstig col·lectiu".

A més, l'alt comissionat de l'ONU pels Drets Humans, Volker Türk, ha recordat a Israel que el setge a Gaza és contrari al dret humanitari internacional.
 

ARXIVAT A:
Guerra a Gaza
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut