Un creuer al port de Barcelona aquest estiu (Maria Asmarat/ACN)

La Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona pacten apujar la taxa turística als creuers

L'Ajuntament de Barcelona va apujar la taxa turística al màxim legal de 4 euros aquest estiu, un límit que ara buscarà ampliar

RedaccióActualitzat

La Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona han pactat aquest dimecres augmentar els impostos que graven l'activitat turística a Barcelona.

L'acord s'ha produït en la segona trobada entre l'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, i el president de la Generalitat, Salvador Illa, des que aquest va ser investit al càrrec. 

Illa i Collboni s'han compromès a iniciar aquest augment començant pels impostos als creuers. Concretament, es vol augmentar les taxes als creueristes que fan escales curtes a la ciutat, de menys de 12 hores.

El consistori barceloní ja va acordar aquest estiu gravar els creueristes amb una taxa turística diària de 4 euros, el màxim que li permet la llei actualment. A partir de l'acord d'aquest dimecres es buscarà la fórmula que permeti ampliar legalment aquest límit per apujar "substancialment" els impostos en aquest segment.

Jaume Collboni ha explicat que la mesura respon a la voluntat d'"avançar" cap a un model de port base i que els creuers d'escala són els que fan un ús "més intensiu". 

Aquest augment impositiu sobre els creueristes s'haurà d'aplicar a través dels pressupostos de la Generalitat, que com en el cas de l'Ajuntament, encara han de passar pel procés de negociació i aprovació.

 

Compromís per construir habitatge públic

A la trobada, Salvador Illa i Jaume Collboni han abordat també d'altres qüestions relatives a la ciutat de Barcelona, com la millora de la seguretat o l'accés a l'habitatge.

En aquest sentit, han pactat desbloquejar la construcció de 637 habitatges públics del pacte amb el Govern de Pere Aragonès, pel qual l'administració catalana es va comprometre a aixecar-ne 1.700 en 27 solars cedits per l'Ajuntament.

A més, Illa i Collboni han acordat que l'alcalde de Barcelona tindrà trobades amb cadascun dels consellers del nou govern d'Illa per abordar aquestes i d'altres qüestions en profunditat.

ARXIVAT A:
TurismeHabitatgeGeneralitat de CatalunyaAjuntament de Barcelona
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut