Girona calcula que 11 edificis privats poden aprofitar el canvi de planejament per fer pisos per a persones vulnerables

Actualitzat

ACN Girona - L'Ajuntament de Girona calcula que hi ha uns onze edificis privats que podrien aprofitar el canvi en el plantejament per destinar-los a habitatge per a col·lectius vulnerables. Entre ells, hi ha diversos convents i zones annexes a parròquies, a més d'alguns punts de titularitat municipal. El ple d'aquest mes va aprovar la modificació, que permet la possibilitat de destinar a aquest tipus d'allotjaments dotacionals diferents equipaments repartits per tota la ciutat. Aquest tipus d'allotjaments estan encaminats a satisfer necessitats temporals d'habitatge en col·lectius específics com ara joves, gent gran o persones en situació de vulnerabilitat, amb serveis complementaris i d'acompanyament a aquestes persones.

Poden ser tants espais en desús com d'altres que vulguin la seva activitat amb aquesta. Abans, però, la part privada ha de concertar amb l'ajuntament i la Generalitat els col·lectius concrets a què es destina, els criteris de selecció, el règim d'us temporal o rotatori de l'allotjament, el barem de preus i els serveis dels quals ha de disposar.

Per desenvolupar-ho, a més, caldrà aprovar un pla especial que justifiqui l'interès públic o social i la idoneïtat de la localització i contingui els aspectes essencials concertats amb l'administració.

"Des del Govern municipal estem mobilitzant totes les eines a la nostra disposició per generar més habitatge assequible a la ciutat, tant des de l'àmbit públic com en col·laboració amb el sector privat", ressalta la tinenta d'alcaldia i regidora de Transició Ecològica i Transformació Urbana, Cristina Andreu.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut