Foto de família de la visita a les instal·lacions de la Central del Molí

Girona enllesteix les obres de reforma de la Central del Molí per convertir-la en la Casa de l'Aigua

Actualitzat

ACN Girona - Girona ha enllestit les obres de reforma de la Central del Molí per convertir-la en la Casa de l'Aigua. L'edifici, de propietat municipal, acollirà l'oficina de la companyia d'aigües Cicle de l'Aigua del Ter SA (CATSA). També hi haurà sales reservades per la seu del futur Observatori de l'Aigua. A més, l'Ajuntament té la voluntat que l'equipament pugui acollir en una segona fase una zona museïtzada sobre l'edifici de l'antiga Central del Molí i l'aigua. Les obres han suposat una inversió d'1,5 milions d'euros. "Completar les obres de la Central del Molí és una gran notícia per a la ciutat i per a les veïnes i veïns del Mercadal, que recuperen un tros del carrer de Santa Clara", assegura l'alcalde, Lluc Salellas.

Els treballs han consistit a reformar i rehabilitar part de l'edifici, adequant-ne els espais, els accessos, i la xarxa de comunicacions. Tant una planta com l'altra acolliran, en els propers mesos, les oficines de la companyia CATSA, que gestiona el servei d'abastament d'aigua potable dels municipis de Girona, Salt i Sarrià de Ter. Concretament, la primera planta és on es durà a terme l'atenció ciutadana. També s'ha rehabilitat l'altell com una zona d'emmagatzematge i d'ubicació de la maquinària del sistema de climatització. A més, també hi ha una petita terrassa.

Pel que fa a la planta baixa, aquesta compta amb un vestíbul que dona accés a les plantes superiors. Més endavant està previst reformar aquesta planta, on hi ha la central hidroelèctrica, per poder fer-hi la zona museïtzada.

L'actuació també ha inclòs la rehabilitació de la façana de l'edifici, que dona al carrer de Santa Clara i al carrer del Perill. En aquest sentit, s'han conservat els escuts originals, la pedra que envolta les finestres i s'ha col·locat pedra de Girona a l'entrada. La façana s'ha revestit amb un estuc de calç i pols de marbre de color roig. La part posterior de l'edifici, que dona sobre la sèquia Monar i només és visible des de l'interior de l'edifici, s'ha tractat amb un mur cortina, com una galeria volada sobre la sèquia.

Les oficines disposen ara d'elements de control d'eficiència energètica tant en les instal·lacions d'enllumenat, com en les de climatització, així com la xarxa de telecomunicacions i wifi. A més, s'ha dotat d'un ascensor adaptat i banys a cada planta.

El regidor regidor d'Acció Climàtica, Sergi Cot, assegura que a partir d'ara s'obre una nova etapa en la gestió pública de l'aigua "tant a la ciutat com a l'àrea urbana de Girona, que ha de servir per millorar el servei i avançar cap a polítiques d'estalvi, eficiència i millor governança de l'aigua".

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut